Skip to main content
Til toppen
Hvilken traktor passer for meg?

Hvilken traktor passer for meg?

Det er mange hensyn å ta når du skal velge traktor. Kjøper du Massey Ferguson kan du velge blant markedets bredeste modellutvalg. Her finner du en maskin som passer deg og ditt behov, uansett om du klipper plenen i et borettslag eller rydder snø på fjellet med en stor totrinnsfres.

Tekst:Lars Ovlien | Foto: Eiksenteret

– Vi har alt fra små MF 1500-serie traktorer med midtmontert klippeaggregat til MF 8740 S med over 400 hk. For å finne ut hvilken traktor som passer best for deg, må du først og fremst se på hvilke behov du har, forteller Gard Molvig, salgssjef for Massey Ferguson i Norge.

MF 1500-serien og MF 1700-serien passer perfekt for eksempel for den som har en vaktmesterjobb i et borettslag, driver et småbruk eller driver med hest. Trenger du et litt større traktor er MF 3700 AL et godt valg.

Populær traktor på Vestlandet

–  MF 3700 AL er en superkompakt traktorserie som også kan leveres med lavprofil-hytte som gir en totalhøyde på under 2,44 meter. Med opp til 95 hk får du mye krefter i en liten kropp, og ikke minst samme komfort du forventer i vesentlig større traktorer. På grunn av lav vekt og nok krefter er dette en populær traktor på Vestlandet, der det ofte er bratt og fuktig og marktrykket er viktig.

Les også: Liten nok til å komme under veien

Traktorer som passer best for deg i norsk gårdsbruk

Men hvilken tekst passer best for meg, spør du kanskje? Ønsker du en moderne men enkelt utstyrt traktor er MF 4700 og MF 5700 Global et godt valg.

– Her får du en rimeligere traktor som er enklere utstyrt, men som passer for et typisk norsk gårdsbruk. Disse leveres med en mekanisk transmisjon, men utvalgte modeller får du også med Dyna-4, og det har vært veldig populært her i Norge, sier Molvig.

Les også: Bruker Massey Ferguson på Svalbard

Best til lasterarbeid

MF 5700 S-serien er kanskje markedets beste frisikttraktor, og den helt klart mest populære traktorserien for Massey Ferguson i Norge. Her får du mye funksjonalitet for pengene.

– Vår bestselger er MF 5713 S, og her får du en perfekt traktor for deg som driver med lasterarbeid. God sikt, smart konstruksjon og en motor på 130 hk gjør den ypperlig for det gjennomsnittlige norske gårdsbruket som for eksempel driver med melkeproduksjon om sommeren og som brøyter kommunale veier om vinteren. Den tåler godt en fireskjærs plog ute på jordet, og er fortsatt lett i forhold til ytelsen.

Les også: MF 5713 S gir forutsigbare månedlige kostnader

Kraftige arbeidshester for de tyngste oppgavene

Har du tyngre redskap, som en stor DALEN 2118 totrinnsfres eller tyngre redskap for jordarbeiding, da er det lurt å gå opp til en av de større traktorene i MF 6700 S, MF 7700 S eller MF 8700 S-serien.

– Her finner du alt fra de minste modellene i MF 6700 S-serien på 135 hk opp til sluggeren MF 8740 S med sine 405 hk. Her kan du trekke tunge lass og kjøre redskaper som krever mye krefter. I tillegg får du naturligvis svært god komfort, som er nødvendig når du tilbringer hele arbeidsdagen i traktorsetet.

Les også: Krefter til tunge tak

Så, hvilken traktor passer for meg?

Marktrykket er også en faktor for mange. Har du bæresvak jord har vekten mye å si. Trenger du mye kraft til redskapen kan du kjøre en større traktor hvis du for eksempel justerer ned lufttrykket ute på jordet eller kjører med tvillinghjul.

Les også: Det er størrelsen det kommer an på

– Selv om de ulike traktorene er tilpasset ulike arbeidsoppgaver finnes det ingen fasit for valg av traktor. Mitt beste råd får å finne en traktor som passer for deg er å kontakte Eiksenteret og forteller dem hva slags oppgaver du skal utføre, så vil de kunne bistå deg videre, understreker Molvig.

Lenker
Min side