Skip to main content
Til toppen
Rekordstort treskersalg på Bjørkelangen

Kornbonde Jon Arne Ullerud (til høyre) sammen med Erlend Lysaker fra Eiksenteret Bjørkelangen. Foto: Lars Ovlien.

Rekordstort treskersalg på Bjørkelangen

Kornbonde Jon Arne Ullerud er en av ni kunder som har kjøpt ny skurtresker hos Eiksenteret Bjørkelangen i år. Det bidrar til at Eik-kjeden er klar markedsleder med 40 prosent av treskermarkedet. En ny generasjon skurtreskere har vært viktig for suksessen.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– Jeg hadde en MF 22 fra 90-tallet, så det var på tide å bytte. Jeg synes Massey Ferguson C6 har vært en god tresker så langt, med bra kapasitet og svært god hyttekomfort, forteller Jon Arne Ullerud fra Aurskog.

Han er femte generasjon på familiegården Ullerud. I år tresker den driftige kornbonden rundt 700 mål med sin nye Massey Ferguson-tresker. En av funksjonene som bidrar til en effektiv innhøsting er den automatiske avvatringen av skjærebordet.

– Det er veldig behagelig å slippe å justere skjærebordet hele tiden, forklarer han.

Eiksenteret Bjørkelangen har lange tradisjoner med å selge skurtreskere til kornbøndene i distriktet. Det er én av årsakene til det gode salget i 2019.

– De nye Massey Ferguson-treskerne med avvatret skjærebord er ettertraktet i markedet. De passer godt for norske forhold, med lav totalvekt og enkelt renhold. Vi ser at den nye førerhytta også er populær. I tillegg har vi jo bygd opp både kompetanse og delelager etter mange år i markedet, forteller Erlend Lysaker ved Eiksenteret Bjørkelangen.

Nesten hver tredje skurtresker solgt gjennom Eik-kjeden kommer fra dette senteret, og det bidrar til at kjeden har en markedsandel på rundt 40 prosent og er klar markedsleder.

– Vi holder til å et viktig kornområde med mange profesjonelle og dyktige bønder, og da er det ekstra moro å kunne levere hele ni skurtreskere i år. Det vitner om at kundene er fornøyde og at produktene vi tilbyr passer markedet, legger han til.

Det kan Jon Arne Ullerud skrive under på.

– Service og tilgjengelighet er minst like viktig som produktene for meg, og der har jeg gode erfaringer med Eiksenteret Bjørkelangen. Det er enkelt for meg å stikke innom dem, og de kommer raskt til meg hvis det er noe, understreker han.

KONTAKT DITT EIKSENTER | BE OM TILBUD

Les også:

Lenker
Min side