Til toppen
Ny generasjon Comia-treskere

Sampo Rosenlew lanserer en helt ny generasjon Comia-serie med fire modeller.

Ny generasjon Comia-treskere

Sampo Rosenlew lanserer en helt ny generasjon skurtreskere med nytt førerhus, design og skjærebord. Skjærebord og førerhus er likt på alle de fire modellene. I tillegg får Comia C6 og C8 ny korntank og ny framaksel, mens Comia C4 forsvinner fra sortimentet.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Sampo Rosenlew

Sampo Verato erstattet SR 2045 tidligere i år. Nå lanserer Sampo en helt ny generasjon Comia-serie med fire modeller. Comia C6, C8, C10 og C12 får sin Norgespremiere under Dyrsku’n 8. september.

Alle modellene er bygd over samme lest, med samme design, førerhus og skjærebord, og alle har raskere tømming enn forgjengerne. De to minste modellene får i tillegg ny korntank og ny framaksel.

Nytt førerhus

De største nyhetene ligger i det nye førerhuset. Det er 30 cm bredere enn på forrige generasjon, og har smalere a-stolper som gir bedre sikt. De innfellbare speilene er også større enn på forgjengerene.

Det er større vindu til korntanken og flere praktiske oppbevaringsplasser. Den nedre kanten på golvet er vinklet slik at du får bedre sikt til skjærebordet, og åtte arbeidslys, med mulighet for LED-lys. Lomme for telefon, USB-lader og håndtak for å rengjøre ruten er noen av detaljene som følger med.

Det nye førerhuset er 30 cm bredere og har smalere a-stolper som gir bedre sikt.

Bedre kjørekomfort

Du får ny konsoll der alle viktige brytere er på samme plass og Comvision II med 12,3” skjerm som standard. Den nye generasjonen Comia-serie er utstyrt med ny kjørespak designet spesielt for Sampo skurtreskere i samarbeid med eksperter på ergonomi. Her får du alle funksjoner samlet i samme spak, noe som gjør hverdagen mer effektiv og komfortabel.

Comvision II med 12,3'' skjerm er standard på Comia C6, C8, C10 og C12.

Alle modellene er utstyrt med luftsete fra Sears, som kan oppgraderes. Setet har lineær fjæring og korsryggstøtte, og ekstrasettet kan klappes sammen. Sikkerhetsbelte er selvfølgelig standard, og du får kjøleboks som ekstrautstyr. Airconditioning og varme er standard, med mulighet for klimakontroll

Alle Comia-modellene har nå samme hydrauliske skjærebord som har vært brukt på C10 og C12. Dette leveres i arbeidsbredder fra 3,9 til 6,3 meter. Kraften overføres via PTO-aksel og beskyttelseskoblingen sitter i forbindelse med innmaterskruen. Du kobler enkelt til skjærebordet ved hjelp av en sentrerende tapp.

Alle Comia-modellene har nå samme hydrauliske skjærebord.

Nyheter på C6 og C8

Comia C6 og C8 har fått flere oppgraderinger. Det inkluderer ny framaksel og samme girkasse som på de største modellene. Reverseringshydraulikken er 60 prosent mer effektivt enn den gamle elektriske motoren. De har også fått en ny innmaterelevator, skivebremser og 10 prosent mer vridning på kjørehydraulikkmotoren.

På de to minste modellene er avvatring en opsjon, mens det er standard på C10 og C12. Comia C6 og C8 har også fått nye korntanker på henholdvis 4400 liter og 5400 liter. De har raskere tømming, 75 l/s mot 55 l/s på de gamle modellene. Tømmehøyden er 4 meter.

Du kobler enkelt til skjærebordet ved hjelp av en sentrerende tapp.