Til toppen
En av Norges mest solgte treskere

Den nye generasjonen Comia-treskere har blitt godt mottatt i det norske markedet, og den mest populære modellen har vært C6. Foto: Lars Ovlien

En av Norges mest solgte treskere

Etter lanseringen av den nye generasjonen skurtreskere fra Comia i fjor, har interessen vært stor. Bestselgeren fra Eiksenteret er C6, som leveres både i gult og rødt. I høst har vi vært med på innhøsting med en MF C6 på Østlandet.

Tekst og foto: Lars Ovlien

Den nye generasjonen Comia-treskere fra Sampo Rosenlew ble lansert i fjor høst. Flere kunder har tatt den i bruk, og den mest populære modellen har vært Comia C6, som også leveres som Massey Ferguson-modell.

De største nyhetene er AVARA førerhus, ny bred terminal, ergonomisk kjørespak og mulighet for skjærebordavvatring på treskere med bord fra 4,2 meter og oppover. Det er også større korntanker på Comia C6 og C8, noe som gir mulighet for å kjøre lengre teiger og få raskere tømmekapasitet.

AVARA førerhus

Det nye førerhuset har fokus på plass, ergonomi og moderne design. Et godt førermiljø gjør det enklere å klare lange arbeidsdager, og førerhuset har blitt 30 cm bredere enn på forrige generasjon. Her får du større vindu til korntanken og ned mot skjærerbordet. Mulighet for LED-lys utvider arbeidsdagen i høstmørket, og det har en rekke praktiske detaljer, inkludert flere oppbevaringsplasser og lomme for telefon.

Alle brytere er samlet på samme plass i den nye konsollen, med Comvision II 12,3'' display som standard. Andre generasjon Comia-treskere har også en spesialdesignet ergonomisk kjørespak.

Enkel i drift

Comia-treskere fra Sampo-Rosenlew er kjent for å være lette å rengjøre. Ulike deler er enkle å komme til. Treskeren har uttrekkbare kornplater, uttrekkbare såld og uttrekkbare bunner på halmristerne, slik at du kan gjøre rent ute på jordet. Håndtak på siden av treskeren gjør det enkelt å åpne dekslene for å komme til innvendig. Dermed slipper du å måtte gå under maskinen for renhold.

En ren tresker produserer rent korn. Toppakslingen på innmaterelevator og bro er lett å komme til, og med en løvblåser er det enkelt å fjerne rusk. Korntanken er også enkel å rense, og her kan du trekke ut mateskruene i bunnen av tanken. Dette er en egenskap mange setter pris på.

 

Mer informasjon om våre treskere fra Sampo Rosenlew kan leses her.

Ønsker du tilbud på en ny skurtresker? Be om tilbud her.