Skip to main content
Til toppen
Jubileene står i kø

Daglig leder Bjørn Hansen i Eiksenteret Sarpsborg (til venstre) gratuleres av administrerend direktør Trond Kjempekjenn i Eikmaskin med de mange jubileene som står i kø. Foto: Camilla Holum.

Jubileene står i kø

Bjørn Hansen i Eiksenteret Sarpsborg kan se tilbake på et rekordår. Samtidig står jubileene i kø for den populære senterlederen, som både kan feire 40 år i Eik-kjeden og 30 år som daglig leder i Eiksenteret. Det hele begynte hos Eikmaskin på Greåker.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Camilla Holum

– Det er 40 år siden jeg begynte å jobbe for Eikmaskin, 30 år siden jeg ble daglig leder for et Eiksenter første gangen og 25 år siden jeg overtok ansvaret for Eiksenteret Sarpsborg, forteller Bjørn Hansen.

Det har vært en utrolig teknologisk utvikling i løpet av disse årene.

– Presisjonslandbruk er kanskje der det har skjedd mest nå de siste årene. Bøndene er mer bevisst på å være effektive og ikke minst bruke riktig mengde gjødsel og sprøytemidler. Mange investerer i GPS-teknologi med autostyring og seksjonskontroll. I tillegg har fokuset på et godt førermiljø blitt mye sterkere, forklarer Hansen.

I dag selger Eiksenteret Sarpsborg traktormerkene Massey Ferguson, Fendt og Valtra, med  en lokal markedsandel på over 50 prosent. I tillegg selger de mye redskap og skurtreskere.

– Da jeg startet opp Eiksenteret Mysen i 1989 hadde vi det første driftsåret en omsetning på 13 millioner kroner og seks ansatte. I dag har vi i Sarpsborg nesten ti ganger så stor omsetning og 16 ansatte. Totalt sett har jeg omsatt for over 2 milliarder kroner på disse årene. Det er artig å se tilbake på.

Et viktig konkurransefortrinn er service, og Hansen legger stor vekt på å holde de ansatte faglig oppdatert.

– Vi ble kåret til årets Eik-verksted 2019, og det er tredje gangen vi får denne utmerkelsen. Ettermarked er utrolig viktig, og er vi dyktige med butikk, deler og service legger vi et godt grunnlag for fremtiden. Derfor investerer vi mye i at våre dyktige medarbeidere hele tiden får faglig påfyll. Vi skal alltid være best på våre produkter, sier han.

Eiksenteret Sarpsborg fyller 35 år i 2020. I juni ble de det første senteret i Eik-kjeden med miljøfyrtårn-sertifisering. Innsatsen blir lagt merke til.

– Vi ser at service og oppfølging blir stadig viktigere for kundene. Eiksenteret Sarpsborg under ledelse av Bjørn Hansen bidrar til å skape et godt samarbeidsklima i kjeden og står for viktig kontinuitet. De har dyktige folk på verkstedet som har et godt renommé lokalt, og står som et godt eksempel for alle andre i kjeden. Vi kan bare gratulere med alle jubileene og gleder oss til videre samarbeid, sier administrerende direktør Trond Kjempekjenn i Eikmaskin.

For Hansen er det å være med i Eik-kjeden avgjørende for suksessen.

– Gjennom Eik-kjeden har vi et viktig faglig samhold og en felles plattform å jobbe ut i markedet fra. Kjedegiver Eikmaskin har dedikerte tekniske spesialister som hjelper oss ved behov og sørger for at våre ansatte alltid er oppdatert på den nyeste teknologien, understreker han.

Lenker
Min side