Skip to main content
Til toppen
Headhuntet til Eiksenteret

Ronja Aabel Blåhella bestod fagprøven med toppscore dagen etter 20-årsdagen. Hun trives godt hos Eiksenteret Bjørkelangen. Foto: Lars Ovlien.

Headhuntet til Eiksenteret

Da Eiksenteret Bjørkelangen kontaktet den lokale videregående skolen for å skaffe en lærling til lager og butikk insisterte læreren på at Ronja Aabel Blåhella var best egnet. De hadde rett. Ronja har tatt fagbrevet med resultatet «Bestått meget bra» og er allerede i fast jobb.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– Jeg gikk «Service og Samferdsel» på Bjørkelangen videregående skole da jeg ble oppringt av Eiksenteret. Jeg lot det ringe ut og sjekket på 1881 før jeg ringte tilbake, forteller Ronja Aabel Blåhella fra Aurskog.

Telefonen fra ukjent nummer kom i 2018. Den 11. juni i år ble hun 20 år, og dagen etter bestod hun fagbrevet med resultatet «Bestått meget bra» etter to års læretid hos Eiksenteret Bjørkelangen, som den første lærlingen i butikkfaget. Det har vært en bratt læringskurve.

– Jeg ville bli lærling fordi jeg var skolelei, og hadde allerede hatt en jobb ved siden av skolen. Hos Eiksenteret har jeg blitt tatt godt i mot, fått mye ansvar men også blitt kastet ut i ting. Det har først og fremst vært lærerikt og morsomt. Jeg er med på de store butikksamlingene i kjeden og treffer likesinnede fra hele landet, og har fått både truckførerkurs og opplæring fra ulike leverandører.

Ronja Aabel Blåhella (foran) sammen med butikkansvarlig Greger Engh og senterleder Jan-Inge Myhrvold hos Eiksenteret Bjørkelangen, samt butikkansvarlig Henning Joa hos Eikmaskin. Foto: Lars Ovlien.

 

I dag jobber hun primært med varemottak i økonomisystemet og er i tillegg mye ute i butikken. Det er mange leverandører å holde orden på og mye ny kunnskap.

– Det mest imponerende med Ronja er at hun er så lærevillig. Hun selger robotgressklippere så det suser og er rask til å navigere i de store delekatalogene våre. Siden Eik-kjeden de siste årene satser mye mer på butikkdelen er dette gode egenskaper for oss, forteller butikkansvarlig Greger Engh hos Eiksenteret Bjørkelangen.

Butikkteamet og Ronja har løftet butikkutstillingen betraktelig de siste to årene. Bjørkelangen er en av butikkene som omsetter mest butikkvarer i Eik-kjeden. Sjefen sjøl er fornøyd med resultatet.

– Vi er veldig godt fornøyd med innsatsen Ronja har lagt ned og er glade for å ha henne med videre. Det er ikke å legge skjul på at vi er et mannsdominert miljø med to damer og 14 karer, men Ronja tør å si i fra om det trengs og har bidratt positivt til arbeidsmiljøet her, sier senterleder Jan-Inge Myhrvold.

Hovedpersonen selv liker seg godt.

– Det var deilig å nå målet jeg satte meg for fire år siden. Først og fremst trives jeg godt her hos Eiksenteret. Det er en spennende og variert jobb og et godt arbeidsmiljø der jeg får utvikle meg og hele tiden lære nye ting. Derfor er jeg ikke i tvil når jeg oppfordrer andre unge jenter til å vurdere læretiden hos Eiksenteret, understreker Blåhella.

 

 

Lenker
Min side