Til toppen
Vindyrking i Norge med MF 3640

Nina Viddal skal produsere musserende vin på familiegården i Hjørundfjorden. Hun har investert i en MF 3640 S spesialtraktor som enkelt kommer mellom vinrankene. Foto: Ingeborg Refsnes.

Vindyrking i Norge med MF 3640

Da Nina Viddal først tenkte tanken om å produsere vin på familiegården Haula på Sunnmøre lo hun av seg selv. Så begynte hun å lese seg opp, og i mai ble 550 drueplanter satt i jorda. Hun har investert i en MF 3640 S for å komme til mellom rankene.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Ingeborg Refsnes

– Jeg har jobbet i hotell- og restaurantbransjen hele livet, og har en fascinasjon for hvordan både kaffebønner og vindruer påvirkes av hvor de vokser, forteller Nina Viddal.

Hun vil i første omgang lage musserende vin, og satser mest på druetypene Solaris og Rondo. Viddal så behovet for en traktor som passet til formålet, og besøkte Agroteknikk 2015.

Bra service fra start

– Jeg så på flere merker, men landet på en MF 3640 S fra Eiksenteret Ørsta. Det var først og fremst oppfølgingen jeg fikk gjennom prosessen som overbeviste meg. Det var bra service fra første stund og jeg følte meg godt ivaretatt, forteller hun.

MF 3640 S er en spesialtraktor med 1,3 meters brede, utviklet for åpne vingårder med 2,0 til 2,5 meters rankeavstand. Den har større førerhus og økt komfort i forhold til V-modellen. Foto: Ingeborg Refsnes.

SPESIALTRAKTOR: MF 3640 S er en spesialtraktor med 1,3 meters brede, utviklet for åpne vingårder med 2,0 til 2,5 meters rankeavstand. Den har større førerhus og økt komfort i forhold til V-modellen. Foto: Ingeborg Refsnes.

Traktoren med en tresylindret motor som yter 84 hk var på plass i mai. MF 3640 S er en spesialtraktor med 1,3 meters brede, utviklet for åpne vingårder med 2,0 til 2,5 meters rankeavstand. Den har større førerhus og økt komfort i forhold til den mindre V-modellen, som er beregnet på trangere vingårder.

– Vi har to meters avstand mellom rankene, så S-modellen passer perfekt. I tillegg er den behagelig å kjøre, og har veldig god sikt til alle kanter.

Du kan lese hele historien i Eikebladet Nummer 2-2016.