Skip to main content
Til toppen
Traktorbyen Vinstra

Kjetil Hage hos Eiksenteret Vinstra ledet an i traktorkaravanen med en Gråtass som nå tilhører barnebarnet til daglig leder Nelli Margot Budsberg. Foto: Ole Jørgen Baarlid.

Traktorbyen Vinstra

Da Vinstra markedsforening inviterte til handelsdager var det helt naturlig å samarbeide med bygdas mange traktorforhandlere. Like naturlig var det å ha en traktorkaravane med 150 traktorer som midtpunkt, og først i karavanen kom en Gråtass eid av barnebarnet til daglig leder Nelli Margot Budsberg hos Eiksenteret Vinstra.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Ole Jørgen Baarlid

– Det er første gang vi arrangerer handelsdager i traktorbyen, og responsen har vært svært god. Det er jo unikt at et så lite sted har så mange traktorforhandlere. Regionen er store på landbruk og folk løfter gjerne i fellesskap, sier Nelli Margot Budsberg, daglig leder ved Eiksenteret Vinstra.

Sammen med senterleder ved Peer Gynt senteret, Ingunn Skurdal, var hun pådriver for samarbeidet mellom landbruksnæringen og markedsforeningen på Vinstra 23. og 24. oktober. Under fanen «Handelsdager i Traktorbyen» var det en rekke aktiviteter.

– Folk var flinke til å stille opp, samtidig som de tok hensyn til gjeldende smittevernregler. Spesielt moro var det at den store traktorkaravanen fra Sødorptunet til Ruste på lørdag ble så vellykket. Her var det over 150 traktorer, og først kom selger Kjetil Hage i en gråtass som barnebarnet mitt Gaute eier. Den heter Gautetass og han fikk den av mannen min Per, som gikk bort i 2016, forteller Budsberg.

Det ble delt ut flere priser til de mange traktorentusiastene. Fagjuryprisen gikk til Sondre Nord, som kom i en strøken 1997-modell Massey Ferguson 6180.

– Det er utrolig morsomt at ungdommen er så interesserte i traktorer. Her var det mange som hadde pusset opp gamle modeller og stolt viste dem fram. Det er positivt på mange måter.

Eiksenteret Vinstra har eksistert siden 1990 og Budsberg begynte i 1996. Fra 2016 har hun vært daglig leder.

– Vi har en veldig lojal og kunnskapsrik stab som yter sitt beste for kundene våre. Det er moro å kunne bidra med litt ekstra liv her på Vinstra, og vi fikk også levert både traktor og redskap under handelsdagene. Vi er allerede i ferd med å planlegge neste år, og da skal vi ha et mye lengre opptog her i traktorbyen, sier Budsberg.

Lenker
Min side