Til toppen
Rengjør skurtreskeren med løvblåser

Rengjør skurtreskeren med løvblåser

For å holde unna floghavre er det viktig å alltid rengjøre skurtreskeren når du flytter den fra et sted til et annet. Har du med en løvblåser kan du gjøre det enkelt og effektiv, og får samtidig fjernet skitt og lo fra skurtreskeren.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Husqvarna

Forskrift om floghavre fra 2015 fastslår at «landbruksmaskiner og annet utstyr som har vært brukt på arealer med mulig forekomst av floghavre eller til produkter som kan inneholde floghavre, skal rengjøres grundig før de flyttes til annen landbrukseiendom eller omsettes». Dette er avgjørende for å holde floghavre i sjakk.

Det er flere fordeler ved å benytte en løvblåser til å rengjøre skurtreskeren når du flytter den mellom åkrene. F.eks. kan du stå på lengre avstand enn om du bruker trykkluft. Husqvarna 525iB er et godt alternativ til jobben. Denne løvblåseren kommer med egen boost-funksjon og cruise controll for et effektivt resultat. Samtidig er den lett av vekt, ergonomisk designet og har et lavt støynivå - så tar du vare på helsa i samme slengen.

Husqvarna 525iB har en batterispenning på hele 36 V, noe som resulterer i en lufthastighet i viftehuset på 452.03 cfm, eller 12.8 kubikkmeter i minuttet. 

Husqvarna fører en rekke håndholdte, elektriske maskiner. Så når trekseren er ferdig rengjort, kan du ta med deg batteriet fra løvblåseren og sette det rett inn i motorsaga eller kantklipperen. Med andre ord er det en både praktisk og effektiv løsning. Batteriløsningene til Husqvarana er utformet for både privat og krevende proff bruk, og er designet for å vare. 

Salget av løvblåsere er stadig økende. Med kraftigere batterier, og praktiske og effektive løsninger på tvers av maskin har disse mobile maskinene blitt den nye standarden. Når man ikke er avhengig av strøm i veggen, kan man ta grovarbeidet av rengjøringen ute på åkeren om man ønsker det. Går du til innkjøp av mer enn et batteri, kan du også veksle på å lade/bruke, slik at du aldri går tom for strøm.

Så får du bukt på både floghavre og tidstyver.