Til toppen
Rengjør skurtreskeren med løvblåser

Med en løvblåser fra Toro kan du enkelt rengjøre skurtreskeren din når du flytter den fra ett sted til et annet. Foto: Toro.

Rengjør skurtreskeren med løvblåser

For å holde unna floghavre er det viktig å alltid rengjøre skurtreskeren når du flytter den fra et sted til et annet. Har du med en løvblåser kan du gjøre det enkelt og effektiv, og får samtidig fjernet skitt og lo fra skurtreskeren.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Toro

Forskrift om floghavre fra 2015 fastslår at «landbruksmaskiner og annet utstyr som har vært brukt på arealer med mulig forekomst av floghavre eller til produkter som kan inneholde floghavre, skal rengjøres grundig før de flyttes til annen landbrukseiendom eller omsettes». Dette er avgjørende for å holde floghavre i sjakk.

Det er flere fordeler ved å benytte en løvblåser til å rengjøre skurtreskeren når du flytter den mellom åkrene. For det første kan du stå på lengre avstand enn om du bruker trykkluft. Toro PowerPlex Løvblås er et godt alternativ til jobben. Den har en maksimal luftstrøm på opptil 815 m3/t, og du kan velge mellom to munnstykker som gir smal eller bred luftstrøm.

Toro PowerPlex er batteriladet og har opptil 60 minutters brukstid. Du kan også lade den i 12V-uttaket på treskeren. Hvis du bruker trykkluft trenger du en kompressor, men det er mange treskere som ikke er utstyrt med det. Denne populære løvblåseren er laget i hardplast som aldri ruster, og den veier bare 3,86 kg.

Stadig flere velger Toro løvblåsere, og Eik-kjeden har solgt vesentlig flere batteridrevne løvblåsere i år enn i fjor. Kjøper du med et ekstra batteri går du i praksis aldri tom for strøm, og hurtigladeren gir deg fullt batteri på under en time. Velger du batterivarianten med 5,0 Ah får du ikke bare ekstra brukstid, men også innebygd LED-arbeidslykt og USB-port der du kan lade mobilen.