Skip to main content
Til toppen
Rekordmange velger store treskere

Rekordmange velger store treskere

Så langt i år har Eiksenteret solgt tolv store italienskbygde treskere på det norske markedet. Det er mer enn dobbelt så mange som totalsalget i tidligere år. Årsaken til økningen er ønsket fra bøndene om å være mer fleksible under innhøstingen.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: AGCO Corp.

Stadig flere bønder oppdager kvalitetene og egenskapene som ligger i MF Activa-treskere og Fendt L-serie, som begge produseres ved AGCO sin fabrikk i italienske Breganze. Eiksenteret har så langt i år solgt tolv slike treskere, noe som er mer enn en dobling av de beste årene tidligere. Dette er treskere som er mellomstore i europeisk målestokk, men store for norske forhold. Det vil si bruk med arealer fra rundt 800 mål og oppover.

Vil ha større kapasitet

– Det er stadig flere som driver så store arealer at det er hensiktsmessig med denne klassen treskere. I fjor hadde vi en høst med gode avlinger, men relativt få timer hvor det var mulig å høste på grunn av mye nedbør, og da ser vi gjerne at flere ønsker større kapasitet for å være sikre på å få avlingen i hus, forklarer produktsjef Ole Jørgen Baarlid i Eikmaskin.

Det er MF 7345 Activa S og Fendt 5255 L som er storselgerne hos Eiksenteret. Treskerfabrikken i Breganze har investert 20 millioner dollar i en ny lakkeringslinje som åpnet i 2014.

– AGCO satser mye på Lean-filosofi, som innebærer økt fokus på enkelhet og kontinuerlig forbedring. Eik-kjeden følger opp med ekstra kursing av mekanikere, og en egen kundetur til Breganze i løpet av høsten, forteller Baarlid.

Ta kontakt med ditt Eiksenter hvis du ønsker å vite mer om store treskere.

Her får du tips om hvordan du best tar vare på treskeren din

Lenker
Min side