Skip to main content
Til toppen
Populær, kompakt snøfres på fjellet

Dalen 2110 er en kompakt to-trinnsfres med arbeidsbredde fra 248 til 293 cm, avhengig av utstyr.

Populær, kompakt snøfres på fjellet

Dalen Snøfres 2110 ble lansert i fjor høst, en kompakt to-trinnsfres med god arbeidsbredde, og som kan kjøres med traktorer fra 80 hk. Eiksenteret Hjartdal solgte nærmere ti freser på kort tid, og erfaringene fra brukerne har vært gode.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Dalen

– Jeg fikk en Dalen 2110 i fjor høst, og har kjørt den i snart 400 timer. Det er mest kommunal brøyting, men også litt privat. Jeg er veldig godt fornøyd med den, forteller Svein Tveiten fra Grungedal.

Bygda ligger ikke langt fra Haukeligrend, et område det på det verste kan bli et par meter snø under de mest snørike vintrene. Dalen 2110 er en kompakt to-trinnsfres med arbeidsbredde fra 248 til 293 cm, avhengig av utstyr. Den er basert på Dalen 2109, men er bredere og større. Fresen har avrundet freserhus, slik at snø, is og vann renner av. Den veier bare 950 kg, og kan utstyres med manuelle justerbare hjul og hydraulisk justerbare kantskjær på høyre side.

– Den gamle modellen kunne samle snø på toppen, så det nye designet er en klar forbedring, sier Tveiten.

 

God kapasitet


Det hydrauliske kantskjæret kan justeres trinnløst underveis. Modellen er lettere og rimeligere enn Dalen 2011, og har en større vifte som sørger for god kapasitet og kastelengde.

– Slik været har utviklet seg blir det ofte våt og tung snø, og da går det ikke å ta unna med en v-fres. Vi brøyter ved 10-15 cm, og opplever at Dalen 2110 har mer enn nok kapasitet til vårt behov. Jeg har en Fendt 312 med 120 hk motor til å trekke den, en fantastisk traktor etter mitt syn, sier Tveiten.

Det er første gang han har kjøpt Dalen-fres.

– Jeg kommer nok til å fortsette å bruke både Dalen-produkter og Eiksenteret Hjartdal, selv om fresen ikke har vært satt på de store prøvene. Så langt har jeg ikke hatt brukt for noen service på den heller, forteller han.

Fornøyd med Dalen


Verksmester Oddmund Bitustøyl i Tinn kommune har også gode erfaringer med Dalen produkter, og de har vært kunde lenge.

– Vi har både strøere og freser fra Dalen. Det henger sammen med både konstruksjon og tykkelsen på platene. De er stort sett veldig solide, og både deler og service fungerer bra, forteller han.

Svein Tveiten fra Grungedal er veldig godt fornøyd med sin Dalen Snøfres 2110.

FORNØYD: Svein Tveiten fra Grungedal er veldig godt fornøyd med sin Dalen Snøfres 2110.

 

Før fjorårssesongen investerte kommunen i en Dalen Snøfres 2110 fra Eiksenteret Hjartdal.

– Noen år kommer det en meter snø her, men i fjor kom det veldig lite. Det betyr at vi ikke fikk satt den nye snøfresen på noen skikkelig prøve, men vi ser den har samme kvaliteter som de andre Dalen-produktene vi har.

Tinn Kommune har også tre Dalen Sandstrøere 2034 og flere snøfresere.

– I motsetning til en v-fres skraper to-trinnsfreser som Dalen 2110 veldig godt, og holder sålen nede. Den tar alle typer snø, enten den er våt, kram eller tørr, og det er lett å justere bakkeklaringen bak på den, forklarer Bitustøyl.

DAlen 2110 har en stor vifte som sørger for god kapasitet og kastelengde.

STOR VIFTE: Dalen 2110 har en stor vifte som sørger for god kapasitet og kastelengde. 
Lenker
Min side