Skip to main content
Til toppen
Nye sprøyter fra Hardi

Hardi MEGA åkersprøyter i nytt design har flere nye funksjoner som gjør arbeidet enklere og mer effektivt. De leveres med med tanker fra 1200 til 2200 liter.

Nye sprøyter fra Hardi

Hardi lanserer nye MEGA åkersprøyter i nytt design med tanker fra 1200 til 2200 liter. Sprøytene har DynamicFluid4 dynamisk væskesystem basert på 4-sensorteknologi for rask og presis regulering.

Tekst og foto: Lars Ovlien

Stadig flere velger GPS og seksjonsstyring av åkersprøyter, og Hardi er kjent for å ligge langt framme. Hardi MEGA er en serie nye åkerspøryter med tanker fra 1200 til 2200 liter. De har nytt design som gir optimal balanse ute på jordet. Alle tankene er produsert som én del, og har en flat overflate.

Hardi MEGA leveres enten med PRO VHZ 15 m eller 18 m bom, eller VPZ 20-28 m bom. Sistnevnte gir en høydejustering på 160 cm, fra 50 cm til 210 cm. Den nye heisen reagerer raskere og gir en jevnere operasjon. Effektiv agitasjon sikres med sett på inntil 24 Venturi-dyser.

Med AirRide-suspensjon absorberer polyuretan-dempere bevegelsene, og gir en roligere bom. De er konstruert slik at de ikke overkomprimerer når tanken er full, noe som gir lengre holdbarhet. Ute på jordet vil bomfjæringen fungere slik at bommen kjøres i optimal høyde.

Solid konstruksjon

Det nye og fremtidsrettede designet på Hardi MEGA gir flere fordeler. Den store skylletanken benytter tomrommet mellom tanken og traktoren, og det flytter tyngdepunktet nærmere traktoren. Chassiset, som leveres i to lengder, er bygget i spesialstål som tåler påkjenningene under vanskelige forhold, som dype spor og høye kjørehastigheter.

Når du parkerer Hardi MEGA er det 8 graders vinkel bakover, noe som gir enklere tilgang når sprøyten kobles til traktoren. Alle slanger og ledninger er dekket og har en fast posisjon, og det er en integrert væskekanal mellom hovedtanken og rensetanken.

DynamicFluid4 væskesystem

GPS-styring av sprøytebommen stiller nye krav til teknologien. Hardi har utviklet DynamicFluid4, som er et væskesystem basert på 4-sensorteknologi for rask og presis regulering. Hvis en sensor mister signalet, vil de andre kompensere for dette.

Med presisjon og kapasitet i tankene utfordrer Hardi den tradisjonelle måten å regulere væskemengde på. Væskesystemet på Hardi MEGA drives av en selvsugende pumpe montert på baksiden. Det er ingen kontakt mellom kjemikalier og bevegelige deler. Etter fullført vending kan traktoren raskt akselerere fra 6 km/t til 12 km/t på de første 30 meterne. Teknologien i sprøyten reagerer direkte på hastighetsendring og justerer dosene deretter.

Effektiv i bruk

Meget stor filterkapasitet sikrer god håndtering av alle typer sprøytevæsker. Hardi EasyClean sugefilter overvåkes kontinuerlig, slik at det kan rengjøres når det er nødvendig. Stor skjermoverflate på filteret sikrer høy kapasitet.

Hardi TurboFiller er utviklet for å håndtere store mengder pulver og væsker. Dette er standard på MEGA-sprøytene. Den høye kapasiteten oppnås med høyvakuum og flytende rotasjon produsert av en TurboDeflector inne i beholderen. En rengjøringslanse er montert som standard på TurboFiller.

Lenker
Min side