Skip to main content
Til toppen
Ny senterleder i Eiksenteret Førde

Administrerende direktør Trond Kjempekjenn i Eikmaskin (til venstre) takker Tore Stuhaug for sin innsats og ønsker Kjell Ove Høydal velkommen som ny hovedeier og senterleder ved Eiksenteret Førde.

Ny senterleder i Eiksenteret Førde

Den 1. januar 2020 overtok Kjell Ove Høydal som senterleder og majoritetseier i Eiksenteret Førde. Høydal har bakgrunn fra flere bransjer og tar med seg verdifull kunnskap inn i Eik-kjeden.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Eiksenteret

– Jeg har inngående kjennskap til landbruksbransjen kombinert med kommersiell forståelse. Derfor har jeg stor tro på Eiksenteret Førde og har tatt over aksjemajoriteten i selskapet. Nå er jeg klar til å rigge oss for fremtiden, forteller Kjell Ove Høydal, ny senterleder ved Eiksenteret Førde.

Han tok over roret fra Tore Stuhaug 1. januar 2020. Høydal har vokst opp på gård og driver i dag med ammeku. Ved siden av gårdsdriften har siviløkonomen blant annet jobbet åtte år i bank og finans og ytterligere åtte år i fergeselskapet Fjord1.

– Eiksenteret Førde er en solid bedrift med lang historie. Jeg håper min erfaring fra andre bransjer kan bidra til at vi blir en viktig aktør også i framtiden. Det er tøff konkurranse, men vi har dyktige folk og gode produkter så jeg er ikke redd for å satse, sier Høydal.

Kjedegiver Eikmaskin er fornøyd med ny hovedeier og senterleder.

– Vi ser frem til et tett og godt samarbeid med Kjell Ove Høydal og tror at erfaringene han tar med seg inn i kjeden bidrar til å styrke oss alle over tid, sier administrerende direktør Trond Kjempekjenn i Eikmaskin.

Han benytter anledningen til å takke Tore Stuhaug for sin innsats.

– Eik-kjeden er veldig takknemlig for innsatsen som er lagt ned fra Stuhaug sin side. Det har bidratt til at Eiksenteret Førde har den posisjonen det har i dag.

Avtroppende senterleder gleder seg til mer fritid.

– Jeg begynte i butikken og delelageret hos Skjelbred & Co som 18-åring i 1970. De hadde agenturet på Eik-produkter i Førde og Bergen, og MF 135 var det største produktet. Fem av oss startet Eiksenteret Førde som franchise-avdeling i 1986. Jeg tok over som senterleder i 2009, men det var ment å være midlertidig. Når jeg nå blir pensjonist kan jeg se tilbake på 50 år med mange gode kollegaer, der flere av dem har vært med meg nesten hele veien, sier Tore Stuhaug.

Han er ikke redd for å kjede seg som pensjonist.

– Jeg bor på gård, og selv om jeg leier ut jorda er det flere bygninger som skal vedlikeholdes og pusses opp. Dessuten liker jeg å gå i fjellet, og ikke minst kan jeg bruke mer tid på barn og barnebarn, og sørge for at kona får middag på bordet når hun kommer hjem fra jobb.

Lenker
Min side