Skip to main content
Til toppen
Massey Ferguson med utsikt

Kristian Brateng Fremstad har drevet melkeproduksjon med utsikt mot Mjøsa og Gjøvik i 40 år. Nå har sønnen Arne Joachim overtatt. Både far og sønn setter pris på servicen fra Eiksenteret Gjøvik. Foto: Lars Ovlien.

Massey Ferguson med utsikt

Kristian Brateng Fremstad tok over hjemgården i Hunndalen på 70-tallet, og drev den i 40 år før sønnen Arne Joachim overtok. Service fra Eiksenteret Gjøvik har bidratt til en enklere hverdag oppe i dalsiden.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– Det er ganske bratt på deler av gården her. Når du driver en går som dette må du få hjelp når du trenger det, og her har Eiksenteret Gjøvik vært gode å ha opp gjennom alle år. Jeg forlanger ikke at de skal komme på timen, men noen ganger har de gjort det, forteller Kristian Brateng Fremstad.

Han tok over gården 10 minutter unna Gjøvik sentrum i 1976, og drev den i 40 år før han overlot den til sønnen Arne Joachim for fire år siden, som sjette generasjon gårdbruker. Her driver de melkeproduksjon og dyrker 230 mål gras, hvor 150 mål er egen jord. I tillegg har de 700 mål skog. Fra gården er utsikten mot Gjøvik og Mjøsa storslått, men kollegaene har blitt færre i løpet av disse årene.

– Det blir stadig færre melkeprodusenter her oppe, så det gjelder å henge med i utviklingen for å overleve. Vi produserer gras til rundballer, og da er jeg glad i Massey Ferguson. Når du får på steinsvans i våronna finnes det ikke bedre skysser.

Den første han kjøpte var en MF 265 i 1981, og så ble det en MF 675 i 1986. Fra 1994 har Fremstad hatt Massey Ferguson med frisiktpanser.

– Det har selvfølgelig skjedd mye med teknologien på 40 år. Nå har vi en MF 5612 fra 2015 som vi er veldig godt fornøyd med. Det viktigste er likevel at vi hele tiden har fått god service og oppfølging. Verksmester Harald Brubakken var vår mann i 40 år, og det er praktisk at senteret ligger så nært. Arne Joachim er som meg begeistret for Eiksenteret Gjøvik, og vi ser frem til videre samarbeid, sier Fremstad. 

KONTAKT DITT EIKSENTER | BE OM TILBUD | BESTILL PRØVEKJØRING

Lenker
Min side