Til toppen
Global-modeller med Dyna-4-transmisjon

Global-modeller med Dyna-4-transmisjon

Etter innspill fra kundene har Massey Ferguson lansert to nye traktorer i MF 5700 Global-serien med den enerkjente Dyna-4-transmisjonen. De to nye modellene kombinerer enkelheten i det nye designet med fleksibiliteten i transmisjonen.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: AGCO Corp.

– MF 5708 og MF 5709 har tresylindrede motorer på henholdsvis 85 hk og 95 hk. Dette er traktorer som er enkle å bruke, du er i gang på fem minutter hvis du er normalt kjent med traktorkjøring, forklarer produktsjef Ole Jakob Rustad hos Eikmasin.

Tidligere har MF 5700 Global kun vært tilgjengelig med sekstrinns hovedgir, to gruppegir og manuelt eller kløtsfritt vendegir. Nå får du den med den velkjente Dyna-4-transmisjonen.

– Henger det for eksempel en harv bakpå traktoren og du må kløtsje for å gire, stopper det opp. Her har Massey Ferguson tatt innspillet fra kundene. Med Dyna-4 kan du gire opp og ned hele fire trinn under belastning uten å kløtsje. I tillegg fåes begge modellene med hyttefjæring som ekstrautstyr.

Moderne traktorer inneholder mye teknologi og mange ønsker seg en enklere og rimeligere traktor til sitt behov.

– Muligheten for Dyna4-transmisjon gjør MF 5708 og MF 5709 til gode erstatninger for de svært populære MF 5608, MF 5609 og MF 5610, som har gått ut av produksjon. Jeg tror dette kan bli veldig populære modeller i Norge. Det er en mer kompakt og lettere traktor enn MF 5700 S, som er mer avansert.

De to modellene er bygd på det enkle og solide MF 5700-chassiset, med en akselavstand på 2,32 meter. Løftekapasiteten er på 4,3 tonn.

– De to nye modellene gir liten egenvekt og nok krefter til å være et svært godt alternativ på bæresvak mark, spesielt hvis de utstyres med store hjul. Når du i tillegg får Dyna-4 blir de enda mer fleksible i bruk både på åker og vei, understreker Rustad.

Les mer om MF 5708 og MF 5709 med Dyna-4 i neste nummer av Eikebladet.