Til toppen
Førstehjelp der du er

En førstehjelpsekk er enkel å ta med seg inn i traktoren eller rundt på gården. Den inneholder alt du trenger av utstyr for alle årstider. Foto: Lars Ovlien.

Førstehjelp der du er

Når du arbeider på en gård kan det ta lang tid før du får hjelp hvis uhellet er ute. Da er det viktig å ha førstehjelpsutstyr i nærheten. Eiksenteret tilbyr utstyr fra First Aid Nordic som passer i alle situasjoner.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– Det kan være både farlig og ensomt å være bonde. Når du er ute i traktor eller rundt på gården er det lurt å ha med seg grunnleggende førstehjelpsutstyr. En førstehjelpssekk inneholder alt du trenger av utstyr for alle årstider. Her har du utstyr for å stoppe blødninger, rense sår, håndtere bruddskader eller nøytralisere syreskader. I tillegg har den redningsfolie for å redusere nedkjøling og en oppbevaringspose for avkappede fingre eller tær, noe som dessverre er svært aktuelt for deg som er bonde, forklarer Jan Palm i First Aid Nordic.

Gjennom Eiksenteret leverer de utstyr som kan være livsviktig hvis uhellet først er ute.

– Har du et verksted er det lurt med et fastmontert skap med utstyr for å nøytralisere syrer og baser, samt en saltvannsoppløsning. I skapet er det også utstyr for å behandle brannskader, rense sår og annen enkel førstehjelp. Det bør henge et naturlig sted der skadene kan inntreffe.

Både sekken og skapet må være et sted der det er varmt, slik at væsker ikke fryser. Sekken er enkel å ta med seg ut og inn.

– Vi har også andre praktiske produkter som vi har fått svært gode tilbakemeldinger på fra bønder. Et av disse er en sårrensespray som passer i lomma. Når du driver med hendene er det fort gjort å få småsår og rifter, og denne sprayen renser og steriliserer sårene, så slipper du å finne en vask og skrubbe deg. Bruker du vinkelsliper kan du være uheldig å få små metallbiter i øyet, og da har vi faktisk en liten magnet som er beregnet på å få de ut, slik at du ikke gnir deg i øyet og får rifter som kan føre til mer alvorlige skader, forklarer Palm.

Det er alltid bedre å være føre var. Stikk innom Eiksenteret hvis du har spørsmål om førstehjelpsutstyr. Vi kan hjelpe deg slik at du kan hjelpe deg selv.

LES MER OM MED HJERTE FOR BONDEN HER | SE VÅRT UTVALG AV FØRSTEHJELPSUTSTYR | KONTAKT DITT EIKSENTER

Det er lurt å ha et fastmontert skap på verkstedet. Dermed kan du nøytralisere syrer og baser, behandle brannskader, rense sår og utføre annen enkel førstehjelp der skaden oppstår. Foto: Lars Ovlien.