Til toppen
– For tidlig å bytte på 12 000 timer
Fendt_snømåker_12000 timer
Jann Kristian Buvarp kjøpte sin første traktor for konfirmasjonspengene for 13 år siden. Etter hvert ble det en Fendt, og så en til. I dag har han sju Fendt-traktorer, og han regner med at det kommer til å bli flere i årene som kommer. Foto: Ole Morten Melgård.

– For tidlig å bytte på 12 000 timer

Entreprenør Jann Kristian Buvarp fra Byåsen kjøpte sin første traktor for konfirmasjonspengene i 2003. Det har blitt flere merker opp gjennom årene, men nå er det Fendt som gjelder. Faktisk har han hele sju stykker.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Ole Morten Melgård

– For meg handler det om driftssikkerhet og økonomi, forteller entreprenør Jann Kristian Buvarp fra Byåsen i Trondheim.

28-åringen investerte i sin første traktor da ham ble konfirmert, og har sakte men sikkert bygd opp sin egen virksomhet. Sammen med Kjelsberg Transport eier han 50 prosent av Brøyting og Vedlikehold Trondheim AS, som har 11 ansatte.

Den nyeste traktoren til Jann Kristian Buvarp er en Fendt 724 Vario S4 med Profi-utstyrspakke. Han beskriver den som sterk, med 240 hk under panseret, men samtidig smidig nok til å kunne brøyte på trange flater og til å koste smale veier. Foto: Ole Morten Melgård.

FEND 724 Vario S4: Den nyeste traktoren til Jann Kristian Buvarp er en Fendt 724 Vario S4 med Profi-utstyrspakke. Han beskriver den som sterk, med 240 hk under panseret, men samtidig smidig nok til å kunne brøyte på trange flater og til å koste smale veier. Foto: Ole Morten Melgård.

Kraftig og smidig

Når det gjelder traktorer sverger han til Fendt, og har hele sju stykker i stallen. Den nyeste modellen i traktorparken er en Fendt 724 S4 med Profi-utstyrspakken, innkjøpt i fjor vår.

– Jeg ønsket en traktor med litt ekstra motor som kunne trekke 20-tonns dumperhengere, men ikke større enn at jeg kunne brøyte i borettslag og feie mindre veier. Fendt 724 S4 er både kraftig og smidig, og ble et naturlig valg.

Fendt er en dyr traktor i innkjøp, men setter du opp regnestykket med service og reparasjoner, kombinert med dieselforbruk og annenhåndsverdi, er det ingen som kan slå Fendt, sier Jann Kristian Buvarp. Foto: Ole Morten Melgård.

– INGEN SLÅR FENDT: Fendt er en dyr traktor i innkjøp, men setter du opp regnestykket med service og reparasjoner, kombinert med dieselforbruk og annenhåndsverdi, er det ingen som kan slå Fendt, sier Jann Kristian Buvarp. Foto: Ole Morten Melgård.

Den største modellen

Med en kraftig sekssylindret motor som yter 240 hestekrefter er Fendt 724 den største modellen i 700-serien. Den har en dreiemomentsterk drivlinje med den klassiske Vario-transmisjonen.

– Fendt er en dyr traktor i innkjøp, men setter du opp regnestykket med service og reparasjoner, kombinert med dieselforbruk og annenhåndsverdi, er det ingen som kan slå Fendt. Min erfaring er at Fendt-traktorene tåler det barske norske klimaet. Når vi koster blir det mye støv, men det har heller ikke vært noe problem. Det samme kan jeg si om tunge lass.

Hele intervjuet med Jann Kristian Buvarp finner du i Eikebladet Nummer 1-2016.