Til toppen

Fendt samlerive

Gjør rent bord. Fendt Former samlerive.

Når du ikke ønsker noe annet enn rent fôr. Da bør du definitivt ta en titt på de innovative Fendt Former-rivene. Med arbeidsbredde opp til 14,0 m og en egen evne til å rake, uten å ta med seg noe annet enn rent fôr. Når som helst – og under alle forhold.

Verdens beste. Innovativ teknologi for renere fôr.

Enten det er en rive med en, to eller fire rotorer: Alle Fendt Former-rivene er utviklet for å gjøre det enkelt å produsere kvalitetsfôr. Smarte detaljer som CamControl, SteerGuard eller Jet-Effect bidrar til å rake og strenglegge jevnt også på vendeteigene. Dessuten er dette robuste river med lang levetid.

Selv det siste strået skal berges.

Alle Fendt Former multi-rotor samleriver har pendlende rotoroppheng. Det får dem til å følge bakken både i tverretningen og i lengderetningen, og legger fôret opp i jevne, velformede strenger uten at noe går til spille. Og når underlaget følges nøyaktig, skades heller ikke engstubben.

Robust og varig konstruksjon

Ulike rotorhoder er montert avhengig av modell. Felles for alle er en stabil og robust konstruksjon med lang levetid. De vedlikeholdsvennlige rotorhodene på Former 3 og Former 4 er skrudd sammen til en stabil enhet med konusringer som også bidrar til perfekt sentrering. Skruene utsettes ikke for skjærekrefter. Former 5 og Former 6 rotorhoder er utstyrt med et vedlikeholdsfritt rotorarm-opplagring. Det brukes kulelager med stor avstand i mellom lagrene. Dermed blir festet stabilt og varig.

​​​

Effektiv avlevering

Tindarmene på Fendt Former-rivene er tangensielt plassert. Dette gir det ultimate innen rakekvalitet og optimal plukking av avlingen selv i høyere hastigheter. Da de dobbelte tindene er skrudd inn i tindeholderne nedenfra slik at det dannes en jevn overflate der avling ikke hekter seg fast. I tillegg er bevegelsesfriheten til tindene helt ubegrensede takket være fjærvindingene. Tindarmene kan tas av hvis man fjerner en hårnålssplint og armene kan byttes enkeltvis uten å demontere hele flensen. Det er bare de enkelte, tilhørende skruer som må løsnes.

Driften går via et enkelt, skrått tannhjul mot en pinjongaksel med doble lager.

Tindarmenes holder kan byttes ut individuelt uten å måte demontere hele flensen.

Det er de små detaljene som gjør den store forskjellen.

 

Følger nøyaktig etter

Enkel men slitesterk, varig og fremfor alt nøyaktig: Slik er det patenterte SteerGuard-styresystemet. Akselstyringen har justerbare styrestag. Styringen er automatisk og stabil, men kan tilpasses så den blir nøyaktig. Styrestaget som fører styrekreftene bakover ligger godt beskyttet i rammen. Staget har få oppdelinger og er dermed lite utsatt for slitasje.

Perfekt formede strenger

De beste strengene er et resultat av en optimalisert kambane. Den spesielle utformingen av kambanen hos Fendt Former sikrer at tindene heves og senkes nøyaktig. Grunnet standard kambanejustering, kan tidspunktet for avlegging justeres individuelt avhengig av avlingskvaliteten, slik at strengen blir perfekt formet under alle forhold. Kapasiteten til slepemonterte maskiner øker derfor betydelig. Den lukkede konstruksjonen beskytter kambanen mot smuss og støv, og rotorene går veldig jevnt, takket være permanent smøring.

Jet-Effect øker fôrkvaliteten

Rotorene er opphengt utenfor tyngdepunktet slik at de heves først foran og deretter bak. Når de senkes, går de akkurat motsatt: Rotorene berører bakken først bak og deretter i forkant, noe som hindrer tindene mot å trenge ned i bakken. Dermed er både tindene og engbunnen beskyttet. Tindene varer lenge og fôret forblir rent.

Enten avlingen er lang og tung, kort og lett: Kamsporet kan justeres ved å flytte et stag i en hullmatrise for å tilpasse riven etter forholdene.

Når riven senkes på vendeteigen settes først bakhjulene på bakken, og deretter forhjulene.

Når riven løftes, løftes rotorene først i fremkant. Jet-Effect beskytter grasstubben.

Perfekt rotorhus

Fendt Former samlerive med bredsporet understell sørger for optimal marktilpasning, også på ujevnt og i bratt terreng. Ekstra jevn drift og stabilitet oppnås med tandemaksel-oppheng. Fendt Former lar deg jobbe effektivt og rent under alle forhold og avlingstyper. Den styrbare tandemakselen (kan leveres på Former 7850/7850 PRO og Former 14055 PRO) beskytter grastorven under arbeid. For optimal raking kan rotorhodene tiltes i lengderetningen og tverretningen.

Perfekt kurvebane

Fendt Former 7850 og 7850 Pro med CamControl, oppfører seg eksemplarisk på vendeteigen. CamControl betyr hydraulisk justering av rotorenes kambaner. På vendeteigen gir CamControll en bakkeklaring på mer enn 50 cm slik at tindene blir stående horisontalt i rotorens laveste posisjon. Avlingen berøres eller ødelegges ikke og rivens lave tyngdepunkt beholdes.

 


Brosjyre Fendt Former