Skip to main content
Til toppen
Fendt på Norges tak

Familien Vole på Juvasshytta mener de har valgt det beste utstyret når de rydder snø med en Fendt 724 Vario. Foto: Ove Nestvold.

Fendt på Norges tak

1841 meter over havet driver familien Vole Juvasshytta. Her stopper mange på veien til Galdhøpiggen, og snøen kommer gjerne tidlig og smelter sent langs veien opp. Derfor har de investert i en Fendt 724 Vario.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Ove Nestvold

– Vi er avhengige av å ha det beste. Tidligere har vi kjørt andre merker, men når vi skulle bytte traktor prøvde vi to forskjellige, og en av dem var en Fendt 724 Vario fra Eiksenteret Vinstra. Vi har hørt mye skryt av Fendt, og det viste seg å være riktig. Den hadde bedre komfort, gikk roligere, var stiller i hytta og hadde andre egenskaper vi syntes var bedre enn konkurrentene, forteller Per Vole.

Han og søsteren Silje eier Juvasshytta, men det er barna som driver i dag. Det var den kjente fjellføreren Knud O. Vole som bygde hytta i 1884, som et overnattingssted for gjester på vei opp til Galdhøpiggen. I dag fremstår den som en moderne turisthytte som er åpen for overnatting fra mai til september. Like ved ligger Galdhøpiggen sommerskisenteret, som har dagsbesøk til langt ut i oktober. Da må veien holdes åpen.

– Du må ha det beste utstyret her oppe. For å holde snøen unna vår og høst har vi en DALEN 2014 snøfres, som vi trekker med traktoren. Da er 250 hk en nødvendighet. Jeg synes Vario-transmisjonen på Fendt-en er veldig fin å kjøre med, og motorbremsen er også god å ha på Nord-Europas høyest liggende vei, som delvis ligger på permafrost, understreker Vole.

Vil du prøve Fendt? Bestill prøvekjøring i dag.

Fendt gikk roligere, var stiller i hytta og hadde andre egenskaper vi syntes var bedre enn konkurrentene, forteller Per Vole. Her kjører sønnen Per Arne ved sommerskisenteret. Foto: Ove Nestvold.
Lenker
Min side