Skip to main content
Til toppen

Massey Ferguson RK 4-rotors samlerive


I våre dager er store samleriver blant de viktigste maskinene i slåttonna. Hvis samleriven må repareres, kan dette føre til at andre maskiner også blir stående stille, og dette kan igjen bli kostbart med tanke på både tid og penger. Du bør derfor ikke inngå noen kompromisser når du investerer i en ny samlerive. Massey Ferguson har kombinert mange års erfaring med den nyeste tekniske kunnskapen, og på bakgrunn av dette utviklet en serie med svært effektive samleriver.

MF RK 1254 TRC EC, MF RK 1254 TRC Gen2, MF RK 1254 TRC PRO Gen2 og MF RK 1404 TRC PRO Gen2

  • Til store gårder og entreprenører
  •  Enkel, men robust konstruksjon
  • Lavt tyngdepunkt
  • Lave vedlikeholdskostnader

 

Massey Fergusons toppmodell

Med fire rotorer og arbeidsbredder på 12,5 og 14 meter gir disse samlerivene en optimal streng, og dermed optimal utnyttelse av kapasiteten. Disse modellene er spesialutviklet for store gårder, entreprenører og bønder som investerer i felles maskiner.

Massey Fergusons 4-rotors samleriver har en enkel, men likevel utrolig robust konstruksjon som gjør dem enkle å betjene, og fleksible når de brukes på flere gårder.

 

System for vendeteigstyring

Alle 4-rotors samleriver fra Massey Ferguson er utstyrt med et automatisk, hydraulisk kontrollsystem som kan tilpasses dine behov. Dette systemet styrer forsinket heving og senking av det bakre rotorparet og gir perfekte strenger i vendeteigen.

Automatisk høydebegrensning i vendeteigposisjonen betyr at det ikke lenger er nødvendig å slå av kraftuttaket når du svinger på vendeteigen.

 

ISOBUS-kontroll

MF RK 1254 TRC PRO Gen2 og MF RK 1404 TRC PRO Gen2 har full ISOBUS-kontroll av alle funksjonene, inkludert arbeidshøyde, arbeidsbredde, overlapping og løftesekvens, for optimal kontroll og bekvemmelighet.

 

Trygg på veien og i hellinger

For en transporthøyde på mindre enn 4 meter med påmonterte tindearmer, kan den hydrauliske styringen av chassiset settes opp fra førerhuset, noe som gir praktisk og sikker håndtering mellom jordene. Løfting/senking av rotorene starter først når akselsylinderen er i sin endelige posisjon og unngår dermed mulig skade på grunn av feil betjening. I tillegg er maskinen utstyrt med et effektivt luftbremsesystem som gir ekstra trygghet. Med dette bremsesystemet kan du utføre vanskelige operasjoner i hellinger. Det lave tyngdepunktet betyr også garantert sikkerhet under transport.

Det patenterte, fullt kardanske rotoropphenget fra Massey Ferguson gir perfekt tilpasning til bakken, selv under de vanskeligste arbeidsforholdene. Rotoren tilpasses perfekt til bakken, uavhengig av rammen og hellingens retning. Resultatet er at gras som ligger i fordypninger og på forhøyninger vil fanges opp uten tap.   Tindene vil ikke skade graset, selv om terrenget er ujevnt. Med Massey Fergusons river vil du alltid oppnå et godt resultat uten grastap – og selvfølgelig fôr av ypperste kvalitet. Den lineære høydejusteringen, som leveres som standard, kan enkelt og praktisk tilpasses arbeidshøyden og bakkeforholdene.

 

Rotorhodet

Rotorhodet er en viktig del av alle river. Den innkapslede konstruksjonen sørger for at hodene beskytter alle de viktige komponentene mot skitt og støv og garanterer lang levetid. Den optimale utformingen av kamsporet gir jevn kjøring og rask, presis løfting av tindene.  Denne utformingen garanterer lang levetid. Utformingen av kamsporet, som er laget av sfærisk grafittstøpejern, sørger for at tindene går jevnt og løftes raskt og presist. Den store drivenheten og det presisjonsproduserte tindearmhuset i aluminiumslegering er begge gode eksempler på moderne, velutprøvd design. 

 

Drivverk

Alle drivverkene i Massey Fergusons river er beskyttet mot overbelastning. Dette forhindrer dyre reparasjoner og lange stopptider under innhøstingen.

 

Tinder

Tindene skyves ikke over tinderøret, men skrus i stedet inn fra bunnen. Fordelen med dette er at siden på armen som er vendt mot graset er helt glatt, slik at graset ikke setter seg fast. Hvis det oppstår slitasje, er det ikke nødvendig å fjerne alle tindene for å skifte innertindene. I tillegg får tindene større bevegelsesfrihet, fordi de ikke begrenses av røret.

Den beste rakekvaliteten oppnås med tangentiell plassering av tindearmene, noe som gir en perfekt streng. Dette muliggjør betydelig høyere arbeidshastigheter, hvilket kommer til nytte hvis været ikke spiller på lag.

Alle Massey Fergusons tindestøtter er laget i robust rørmateriale og produseres av én metallbit. Koblingspunktet til tindearmen er maskinprodusert for å passe perfekt, noe som gjør det enkelt å sette inn tindearmene og reduserer slitasjen på dette tungt belastede punktet til et minimum. I tillegg sørger denne utformingen for raske og enkle reparasjoner når dette er nødvendig.

 

Lenker
Min side