Skip to main content
Til toppen

Massey Ferguson RK 2-rotors samlerive med sentral streng


Forhåndsinnstilt, automatisk arbeidsbredde, presis raking, presise strenger og rask og trygg transport fra åker til åker – alt dette får du med 2-rotors samleriver med sentral streng. Disse rivene mestrer alle arbeidsforhold. Med et kontaktfølende understell med 6 hjul (ekstrautstyr) og kardansk rotorfjæring vil samleriven alltid gjøre en god jobb, uten tap av avling. Dette er det beste utgangspunktet for å få fôr av høy kvalitet.

MF RK river – Ny serie av RK TRC to-rotors samleriver

Massey Ferguson har gleden av å kunngjøre og oppsummere introduksjonen av 6 nye modeller av sine høyt ansette MF RK TRC to-rotors samleriver med senterranke som lanseres i 2025.

 

 

Modell

 

Arbeids- bredde (m)

 

Rotorhode

 

Antall tindarmer pr. rotor

Transport- høyde med monterte tindarmer

 

Min. effekt (kW/hk)

MF RK 762 TRC

6,90 – 7,60

TS 4

(vedlikeholdsfri)

12 / 12

3,99

37 / 50

MF RK 862 TRC

7,60 – 8,60

TS 4

(vedlikeholdsfri)

13 / 13

3,99

44 / 60

MF RK 862 TRC PRO

7,60 – 8,60

TS 4

(vedlikeholdsfri)

13 / 13

3,99

44 / 60

MF RK 922 TRC

8,00 – 9,20

TS 5

(vedlikeholdsfri)

14 / 14

3,99

51 / 70

MF RK 922 TRC PRO

8,00 – 9,20

TS 5

(vedlikeholdsfri)

14 / 14

3,99

51 / 70

MF RK 1002 TRC PRO

8,80 – 10,00

TS 5

(vedlikeholdsfri)

15 / 15

godkj. 4,35

59 / 80


 

ROTOROPPHENG

Perfekt tilpasning til bakken 

Det patenterte, fullt kardanske rotoropphenget fra Massey Ferguson gir perfekt tilpasning til bakken, selv under de vanskeligste arbeidsforholdene. Rotoren tilpasses perfekt til bakken, uavhengig av rammen og hellingens retning. Resultatet er at gras som ligger i fordypninger og på forhøyninger vil fanges opp uten tap.   Tindene vil ikke skade graset, selv om terrenget er ujevnt. Med Massey Fergusons river vil du alltid oppnå et godt resultat uten grastap – og selvfølgelig fôr av ypperste kvalitet.

Den lineære høydejusteringen, som leveres som standard, kan enkelt og praktisk tilpasses arbeidshøyden og bakkeforholdene.

 

ROTORHODET

Rotorhodet er en viktig del av alle river. Den innkapslede konstruksjonen sørger for at hodene beskytter alle de viktige komponentene mot skitt og støv og garanterer lang levetid. Den optimale utformingen av kamsporet gir jevn kjøring og rask, presis løfting av tindene.  Denne utformingen garanterer lang levetid. Utformingen av kamsporet, som er laget av sfærisk grafittstøpejern, sørger for at tindene går jevnt og løftes raskt og presist. Den store drivenheten og det presisjonsproduserte tindearmhuset i aluminiumslegering er begge gode eksempler på moderne, velutprøvd design.

  • Spesialkobling: Rivehodet er boltet sammen med en konisk ring og danner en robust enhet. Dette er en fordel, fordi boltene ikke utsettes for forskyvning, men kun trykk- og strekkbelastning. I tillegg gir dette presis sentrering og stabilitet for lang levetid. Tindearmene kan skiftes individuelt etter behov, uten å måtte demontere rivesokkelen.
  • Jet Effect: Ved hjelp av det fullt kardanske rotoropphenget og rotorens vektdistribusjon, vil rotoren først løfte fremre del, og så den bakre. Ved senking, vil de bakre hjulene på rotoren treffe bakken først, etterfulgt av de fremre hjulene. Dette forhindrer at tindene slår ned i bakken. Ingen kontakt med bakken, ingen skade på graset og ingen jord i fôret – til sammen blir det topp kvalitet.

 

DRIVVERK

Alle drivverkene i Massey Fergusons river er beskyttet mot overbelastning. Dette forhindrer dyre reparasjoner og lange stopptider under innhøstingen.

 

TINDER

Tangentielt plasserte tindearmer:  Den beste rakekvaliteten oppnås med tangentiell plassering av tindearmene, noe som gir en perfekt streng. Dette muliggjør betydelig høyere arbeidshastigheter, hvilket kommer til nytte hvis været ikke spiller på lag.

  • Tinder: Tindene skyves ikke over tinderøret, men skrus i stedet inn fra bunnen. Fordelen med dette er at siden på armen som er vendt mot graset er helt glatt, slik at graset ikke setter seg fast. Hvis det oppstår slitasje, er det ikke nødvendig å fjerne alle tindene for å skifte innertindene. I tillegg får tindene større bevegelsesfrihet, fordi de ikke begrenses av røret.
  • Tindestøtte: Alle Massey Fergusons tindestøtter er laget i robust rørmateriale og produseres av én metallbit. Koblingspunktet til tindearmen er maskinprodusert for å passe perfekt, noe som gjør det enkelt å sette inn tindearmene og reduserer slitasjen på dette tungt belastede punktet til et minimum. I tillegg sørger denne utformingen for raske og enkle reparasjoner når dette er nødvendig.
  • Tindearmer: Den beste rakekvaliteten oppnås med tangentiell plassering av tindearmene, noe som gir en perfekt streng. Dette muliggjør betydelig høyere arbeidshastigheter, hvilket kommer til nytte hvis været ikke spiller på lag

 

SteerGUARD

På river med to og fire rotorer tilbyr Massey Ferguson et patentert styresystem for riven som opererer innenfor rammen. Dette styresystemet gir pålitelig presisjonsstyring under alle forhold. Styreakselen beskyttes av rammen, og har i motsetning til eksternt plasserte styrestag kun to svingpunkter. Resultatet er garantert presis styring og god sikkerhet, selv etter mange års bruk.

Styrebevegelsen overføres fra styreakselen til hjulene ved hjelp av forhjulsakselstyring med justerbare styrestenger. Styrestengene er utstyrt med høypresisjons koniske hoder som sikrer utmerket driftssikkerhet over mange år.

Den viktigste fordelen med dette styresystemet er den positive og direkte overføringen av styrebevegelsen. Riven kjører alltid nøyaktig etter traktoren, samtidig som den er ekstremt fleksibel. I tillegg vil denne typen styring alltid gi jevn kjøring, selv om hastigheten er høy. Resultatet er rask og sikker forflytning fra åker til åker i hastigheter på opptil 50 km/t.*

Lenker
Min side