Skip to main content
Til toppen

Massey Ferguson RB 4160 V PROTEC


Massey Ferguson variabelkammer kombipresse er slitesterk og robust utstyrt med kraftige lager og kjeder. Den kan leveres i flere forskjellige utstyrsnivåer

Et resultat av erfaring
Massey Ferguson RB 4160V Protec (Protection baler & Professional Technology)  kombinerer alle fordelene ved en fastkammerpresser i tillegg til at den har en integrert pakkeenhet. Pressing og pakking utføres i en operasjon. 

Kamløs pick-up

Høyere kjørehastighet er mulige med Massey Ferguson pick-up uten kambane. Den glidende pick-upen med færre bevegelige deler er rolige, enkle og pålitelige. Enkelt vedlikehold og færre justeringer sparer tid og øker produktiviteten. Pickup-systemet har fem fjæraksler med en avstand på 64 mm, noe som gir større kapasitet og en jevn tilførsel ved høy hastighet. På Massey Ferguson rundballepresser sitter pickupen svært nær rotoren. Dette forbedrer gjennomstrømningen og reduserer risikoen for blokkering. På MF RB 4160V Protec kan du velge mellom to forskjellige bredder på pick-upen; 2,25 m eller 2,40 m. Den kamløse pick-upen er designet for høy arbeidshastighet samtidig som vedlikeholdsbehovet og støynivået er redusert.


Kutting
Massey Ferguson rundballepresser er designet for optimal ytelse og kan utstyres med 13, 17 eller 25 kniver. Kutteenhetene er utstyrt med de lengste knivene på markedet, noe som betyr at ingen avling kan passere uten å bli kuttet. Xtracut 17 og 25 har to sett med hydraulisk betjente knivgrupper med separat styring fra førerhuset, avhengig av kundens behov.


Hydroflexcontrol
For å optimalisere effektiviteten og minimere stopptiden på grunn av blokkering, er MF rundballepresser utstyrt med det unike Hydroflexcontrol-beskyttelsessystemet, som opererer i to trinn:
Trinn 1: Automatisk mekanisk bunndemping for å frigjøre fra mindre blokkeringer
Trinn 2: Hydraulisk kontrollert senking for å fjerne større blokkeringer


Det første trinnet i Hydroflexcontrol tillater bevegelse av forsiden av pick-upbunnen og forhindrer automatisk 80% av potensielle blokkeringer, slik at du kan arbeide uten unødige stopp.

Pressekammeret
Pressekammeret har en flat tiltevinkel, som gir ypperlig stabilitet, spesielt i hellinger. Den flate tiltevinkelen betyr også optimal avlingflyt og gjennomstrømning.
I tillegg til overføringsarmen har det nye designet to aktivt bevegelige ledeplater på begge sider av pressa. Rundballene blir sikkert og raskt overført til midten av pakkebordet. For ytterligere sikkerhet ved arbeid i hellinger vil overføringsarmen bevege seg saktere mens pakkeringen er løftet høyere for å ta imot rundballen. Dette sikrer at ballen ikke triller av pakkebordet under overføringen.

Det godt utprøvde Varionet nettbingingssystemet har en spesiell nettstramming og utspredning av nettet som takler forskjellige typer nett og bredder. Her kan du velge om du vil bruke kant-til-kant nett eller et nett som går over kanten.

Som standard har pressene Easy Loading System (ELS). Dette systemet innebærer at man kan ha med en ekstra rull med nett på pressa. Bytte av nettrull kan gjøres i løpet av få minutter.

Pakking og avlasting
Det hydraulisk drevne pakkebordet består av to ruller og tre endeløse belter som er montert på en sveiset ramme for ekstra holdbarhet og stabiltet. En sensor under det midtre beltet gir beskjed om at pakkingen kan begynne så fort rundballen er trygt plassert på pakkebordet. Fire store ruller på sidene av pakkebordet sikrer at rundballen holdes i riktig posisjon gjennom hele pakkeprosessen.

Når rundballen er blitt overført til pakkebordet vil en hydraulisk drevet pakkering begynne å rotere allerede før bakluka er helt lukket. Pakkingen er ferdig før neste ball er formet. For å kunne håndtere de tyngste rundballene kan den robuste rammen med de stillegående girene rotere med opp til 35 o/min. Dette sikrer problemfri pakking, rundball etter rundball.
Før avlasting av rundballen blir pakkebordet senket slik at fallhøyden minskes og faren for at rundballen ruller av gårde, blir deformert eller plasten ødelegges minimeres. Som tilleggsutstyr kan det monteres en ballevender som vipper rundballene over på den flate siden. Operatøren kan velge mellom automatisk eller manuell avlasting.

Pakkering
Pakkeringen blir drevet av to gummivalser som sikrer et godt grep, eliminerer slurring og reduserer støy. I transportposisjon er pakkeringen foldet fremover. Lengden på maskinen reduseres til kun 5,9 m, som gir en sikker transport og god manøvrerbarhet.

Plastrullholdere
Til sammen tolv holdere for plastruller plassert i en komfortabel høyde på begge sider av pressa, i tillegg til to ekstra holdere på pakkeren, sørger for effektivitet i arbeidet. 

Marktrykk
Massey Ferguson Protec modellen er utstyrt med store hjul som minsker marktrykket. De store hjulene gir også økt stabilitet og manøvrerbarhet på vendeteig, uten å skade marken ved våte forhold.
"Varionet systemet gir perfekt pakking og perfekt formede rundballer. Systemet sparer deg for tid og plastkostander. Det sørger for rundballene trygt kan håndteres og lagres uten at kvaliteten på avlingen forringes.

Kontroll
Et ekstra kontrollpanel bak på pressa gir mulighet for å styre bakluke, pakkering og -bord for enkelt å kunne skifteplastrullene, vedlikehold og rengjøring.
Massey Ferguson kombinasjonspresser tilbys med enkle, lettforståelige terminaler som inneholder all informasjon man trenger.
E-Link Control terminalen er standard på MF 4160V Protec og gir brukeren et godt overblikk over hele presse- og pakkeprosessen. Alle funksjoner kan styres via terminalen. Den høye oppløsningen gir klare og gode bilder.

Følgende funksjoner kan styres via E-Link Control terminalen:
- Knivene
- Kammertrykk
- Størrelse på rundballen
- Antall lag med nett
- Stopp/start/pause av nettbindingen
- Fyllingsgrad i kammeret
- Softcore på/av
- Balleteller
- Totalt antall baller
- Brukerinnstillinger
- Innstilling av sensorer og akkumulatorer"

MF 4160V Protec kan utstyres med ISOBUS-tilkobling for bruk av traktorens integrerte skjerm. Ved å bruke traktorens egen skjerm vil man spare plass i traktorens førerhytte og sjåføren slipper å flytte oppmerksomheten mellom flere skjermer.

Lenker
Min side