Skip to main content
Til toppen

Massey Ferguson RB 4160/4180 V rundballepresse


Massey Ferguson variabelkammer rundballepresser er tilgjengelig i to forskjellige størrelser. De er slitesterke og robuste utstyrt med kraftige lager og kjeder. De kan leveres i flere forskjellige utstyrsnivåer.

Høy ytelse og kostnadsbesparelse
Massey Ferguson RB 4160V og RB 4180V variabelkammerpressere deler en felles plattform og produserer baller opp til 1,6 m eller 1,8 m i diameter. De har også et patentert CPS (Constant Pressure System) balleformingssystem for produksjon av komprimerte og likformige baller.


Pick-up
Høyere kjørehastighet er mulige med Massey Ferguson pick-up uten kambane. Den glidende pick-upen med færre bevegelige deler er rolige, enkle og pålitelige. Enkelt vedlikehold og færre justeringer sparer tid og øker produktiviteten. Pickup-systemet har fem fjæraksler med en avstand på 64 mm, noe som gir større kapasitet og en jevn tilførsel ved høy hastighet. På Massey Ferguson rundballepresser sitter pickupen svært nær rotoren. Dette forbedrer gjennomstrømningen og reduserer risikoen for blokkering.


Kutting
Massey Ferguson rundballepresser er designet for optimal ytelse og kan utstyres med 13, 17 eller 25 kniver. Kutteenhetene er utstyrt med de lengste knivene på markedet, noe som betyr at ingen avling kan passere uten å bli kuttet. Xtracut 17 og 25 har to sett med hydraulisk betjente knivgrupper med separat styring fra førerhuset, avhengig av kundens behov.


Hydroflexcontrol
For å optimalisere effektiviteten og minimere stopptiden på grunn av blokkering, er MF rundballepresser utstyrt med det unike Hydroflexcontrol-beskyttelsessystemet, som opererer i to trinn:
Trinn 1: Automatisk mekanisk bunndemping for å frigjøre fra mindre blokkeringer
Trinn 2: Hydraulisk kontrollert senking for å fjerne større blokkeringer
Det første trinnet i Hydroflexcontrol tillater bevegelse av forsiden av pick-upbunnen og forhindrer automatisk 80% av potensielle blokkeringer, slik at du kan arbeide uten unødige stopp.


Kammeret
Fire holdbare, sømløse dobbeltlagsbelter har et godt grep på ballen. Takket være to strekkresistente kjernelag laget av et spesielt syntetisk materiale, tåler beltene høye belastninger når man produserer tunge ensilasjeballer.


Et patentert balleformingssystem med en skrå bakluke som beveger seg nedover som ballen dannes, slik at den voksende balle kan bevege seg bakover. Ballekammeret har en liten startdel med to ekstra ruller slik at kjernen av ballen blir presset fra første runde.
Massey Fergusons CPS-system bruker to store fjærer under balleformingen for å opprettholde riktig trykk fra innsiden av kjernen og utover. Når kjernen er formet, tar det hydrauliske systemet over, øker trykket til ballen er ferdig. Dette holder trykket i balloverflaten konstant under hele prosessen.


Sluttresultatet er jevne rundballer med en fast og konsistent form, noe som gjør dem enkle å håndtere og lagre, slik at avlingen beholder sine gode egenskaper.


Avhengig av spesifikasjonene til rundballepressa, kan maksimalt trykk i hydraulikksystemet nå 140-180 bar.


Nett- eller garnbinding
Systemerne Varionet og Variotwin sikrer perfekt binding av de velformede ballene. Avlingen bindes godt sammen, og den etterfølgende håndtering og lagring kan skje på en sikker måte.


Varionet har en spesiell nettstramming- og spredningsanordning som kan håndtere forskjellige bredder og typer nett, noe som gjør det mulig å dekke ballene raskt fra kant til kant eller over kanten.


Med ELS-systemet kan du få en plass til en ekstra nettrull, slik at bytte kan gjøres på bare noen få minutter. I tillegg til ELS har de fleste spesifikasjoner plass til ytterligere en tredje rull på høyre side av pressa.


Kontroll
Massey Ferguson variablekammerpresser kan styres av traktormonterte skjermer ved hjelp av ISOBUS-tilkoblingen eller som med E-Control- eller E-Link Pro kontrollbokser, som begge gir full kontroll over pressingen fra traktorsetet.
 

Lenker
Min side