Skip to main content
Til toppen
En kompakt proff-traktor

Hadeland Maskindrift har i dag fire MF1740 som de bruker til vintervedlikehold i Oslo.

En kompakt proff-traktor

Hadeland Maskindrift har ansvaret for store deler av vintervedlikeholdet i Oslo, og deres fire Massey Ferguson 1740 er viktig for å få jobben gjort.

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

Klokken nærmer seg 01:00 på natten når vi møter Anders Bakke og Lars Gudbrand Tokkerud fra Hadeland Maskindrift, på en industritomt like utenfor Oslo Sentrum. Her står en MF 1740 parkert - de tre andre er allerede ute og brøyter.

-    Sjåførene liker MF 1740-ene, og disse er som regel de første av kompakt-traktorene våre som går ut i bruk. Vi har måtte holdt igjen en her i dag for dere, sier Anders med et smil.

Anders Bakke er ansvarlig for vintervedlikeholdet Hadeland Maskindrift har i Oslo.

Traktoren som tar over der de større må vike

Snøen faller tett og det er ikke bare hovedveiene som må brøytes i hovedstaden. Gangfelt og sykkelfelt trenger også å være frie for snø, og med biler parkert langs veien trengs en smidig traktor som orker å dytte store mengder snø.

-    MF 1740 er traktoren som tar over når de større traktorene våre må gi tapt. Smidigheten til traktoren er upåklagelig. Den kommer seg rundt krappe hjørner på bygg og smale fortau, samtidig som den har kraft nok til å dytte mye snø og er behagelig å kjøre, sier Anders.

Og nok kraft er viktig, når man skal drive vinter-vedlikehold. Under panseret på MF 1740 finner vi nå en tresylindret steg V dieselmotor på 1,8l som yter hele 40 hk. I tillegg har traktoren hydrostatisk transmisjon, som gjør at traktoren enkelt betjenes med en kjørepedal og kjørespak for valg av retning. 

-    Betjeningen av traktoren er veldig enkel og behagelig. Kjøreretning velger jeg enkelt med spaken ved siden av rattet, og så bruker jeg kjørepedalen til å kontrollere hastigheten. Den hydrostatiske driften er veldig behagelig, og betjenes på samme måte som en trinnløs transmisjon, forteller Lars.

En proff traktor til proff bruk

Skal man kunne bruke en traktor til vintervedlikehold er det en del funksjoner som er viktig å ha med, som blant annet kraftuttak, kraftig hydraulikk, firehjulstrekk og mulighet for laster.

-    Dette er virkelig en proff-traktor i mindre format, og vi har alt av funksjoner vi finner i de større traktorene. Kraftuttak både foran og bak til fres, kraftig hydraulikk og mulighet for laster. Alt dette er viktige funksjoner når man skal drive vintervedlikehold, sier Anders.

Men det er ikke bare utvendig traktoren leverer. Også inne i førerhuset finner vi en proff utføring, med alle de funksjonene man forventer av en moderne traktor.

-    I denne traktoren sitter jeg virkelig godt, selv når natten blir lang! Varmeapparatet holder alltid en god temperatur i hytta, og varmetrådene i bakruta kombinert med et godt klimaanlegg sikrer at jeg aldri har opplevd duggdannelse, forteller Lars.

I førerhuset er alle betjeningsfunksjonene plassert innen rekkevidde, og den justerbare rattstammen sikrer at man alltid kan sitte i den mest behagelige stillingenen. I hytta finner man også to USB-porter og 12 V ladeport for telefon og nettbrett.

Enkle servicer og vedlikehold

Servicer og vedlikehold betyr nedetid, derfor er det viktig at dette kan utføres enklest mulig.

-    Det daglige vedlikeholdet er veldig enkelt på MF 1740. Vi kommer enkelt til motoren og alle sjekkpunkter, forteller Anders.

Også tilgangen på deler er god, selv på eldre modeller. Dette er viktig for å sikre mest mulig driftstid, og at mekanikerne hos Eiksenteret raskt kan hjelpe deg når uhellet er ute.

-    Det var en kveld jeg var ute og brøytet, og en hydraulikkslange røyk på traktoren. Våre egne mekanikere hadde ikke mulighet til å hjelpe meg, men etter en kjapp telefon til Eiksenteret var hjelpen rett rundt hjørnet! 20 minutter etter jeg ringte, sto en servicebil her, og 20 minutter etter det igjen var traktoren oppe og gå. Det imponerte meg veldig!

Som Massey Ferguson-kunde er du garantert personlig, tilgjengelig og hyggelig støtte fra selgere og mekanikere hos ditt lokale Eiksenter.

Dette trekker de frem ved MF1740

-    Veldig god kjørekomfort.
-    Enkel og ergonomisk betjening.
-    Traktoren er smidig, og kommer frem på trange veier.
-    Støysvak hytte og komfortabel førersete.
-    Svært god hydraulikk-kapasitet.
-    Bra med kraft.

Lenker
Min side