Skip to main content
Til toppen

Om Eiksenteret

Er det noen som har kunnskapen og historikken i det norske landbruket, så er det oss! Eikmaskin er et ærverdig norsk selskap med røtter tilbake til 1906. I 1938 fikk vi Fergusons første eksportkontrakt, og Gråtassen revolusjonerte norsk jord- og skogbruk i etterkrigsårene. 

Eiksenteret

Eik-kjeden ble etablert som en franchisekjede i 1985, og bygger på ønsket og behovet for lokalt eierskap og tilstedeværelse i viktige landbruksområder over hele landet. Kundenærhet og evnen til raske beslutninger har vært en suksessfaktor for kjeden i 35 år.

Franchiseprinsippet garanterer for en felles salgs- og servicepolicy gjennom hele kjeden. Det sikrer et likt vareutvalg over hele landet, og gjør det også mulig å dra stordriftsfordeler av felles markedsføring, opplæring og markedsføring.

De fleste av Eiksentrene eies av de som jobber der. Dette gir den beste garanti for at kundekontaktene pleies med omsorg og at våre ansatte yter litt ekstra for deg som kunde.

Med Eikmaskin som kjedegiver og hovedkontor, har de enkelte Eiksenterne et stort apparat i ryggen med direkte forbindelser til moderkonsernet AGCO. Dette gir kollegiale forbindelseslinjer til traktorfabrikkene Fendt, Valtra og Massey Ferguson.

Foruten markedsledende produkter tilbyr AGCO også et meget bredt opplæringsprogram gjennom AGCO Academy. Dette gir tilbud til alle medarbeidere ved hvert enkelt Eiksenter om oppdatering og påfyll av kunnskap.

Eikmaskin - kjedegiver til Eiksenteret

Eikmaskin AS er kjedegiver og en sentral ressurs for Eik-kjeden. Egne produktspesialister på både traktor, høstemaskiner og redskaper sørger for at Eiksentrene har gode salgsverktøy gjennom brosjyrer og opplæring på alle produkter. En egen innkjøpsavdeling sørger for effektiv vareflyt og for at kundene får sine bestilte produkter til rett tid. Salgs- og regionsjefer følger opp hvert enkelt Eiksenter både med hensyn til økonomi og salgsplanlegging, og serviceavdelingen besitter en unik kompetanse som jobber for at kundenes maskiner skal gå som smurt.

I alt består Eikmaskin AS av om lag 30 medarbeidere og omsetter for om lag to milliarder kroner.

Ved siden av de menneskelige ressursene, gir Eikmaskin hvert enkelt Eiksenter tilgang til viktige tekniske ressurser, som for eksempel forretnings- og økonomisystem som gir mulighet for å automatisere mange arbeidsprosesser. Dette frigjør tid og gir økt effektivitet samt bedre oversikt over virksomheten.

Gjennom AGCO Academy finnes et omfattende utviklingsprogram som Eik-kjeden kan dra full nytte av. Det inkluderer kurs hos blant annet Valtra i Finland, Fendt i Tyskland og Massey Ferguson i Frankrike. Her møter våre folk topptrente fagpersoner som kjenner produkter og metoder ut og inn. Som et ledd i AGCOs medarbeiderutvikling tilbys også et eget utvekslingsprogram for servicepersonell.

AGCO - en ledende produsent av landbruksmaskiner

AGCO som selskap er et ungt og moderne konsern med solide tradisjoner gjennom sine merkenavn. AGCO ble dannet i 1990 som en løsrivelse av amerikanske Deutz Allis fra tyske KHD AG. Fra starten av, med merkenavnene AGCO® Allis og Gleaner®, har selskapet stått for bransjens mest oppsiktsvekkende ekspansjon. I løpet av en tiårsperiode har AGCO kjøpt kjente traktor- og redskapsprodusenter som Heston, White, Massey Ferguson, Fendt, Spra-Coupé, Wilmar, Ag-Chem, Caterpillar Agri,Valtra og Laverda med flere.

AGCO er en resultatorientert eierorganisasjon, noe som er viktig for suksess også i det norske markedet. Først og fremst betyr eierskapet en langsiktig og sikker leveranse av våre hovedprodukter Massey Ferguson, Valtra og Fendt. Mellom partnere i samme selskap skapes også en dialog som sikrer markedstilpassede løsninger.

Eierskapet gir samtidig adgang til omfattende kompetanse og kunnskapsressurser, og ikke minst gir det et solid økonomisk fundament for vår virksomhet.
 

 

Lenker
Min side