Skip to main content
Til toppen
Bruk originale deler

Anders Østby, deleansvarlig ved Eiksenteret Bjørkelangen.

Bruk originale deler

Med originale deler fra Eiksenteret har du alltid 12 måneders garanti. I tillegg er du sikret at delene er produsert til traktoren eller redskapen, har gjennomgått samme kontroller og tilfredsstiller kvalitetskravene til alle komponentene.

Tekst og foto: Lars Ovlien

– Det virker som om de aller fleste av kundene våre velger originale deler. Det inkluderer slitedeler som filtre, startere og dynamo. Der vi har konkurransedyktige priser, forteller Anders Østby, deleansvarlig ved Eiksenteret Bjørkelangen.

Han har lang erfaring fra Eiksenteret, der de har deler det går mye av på lager. Resten hentes fra AGCOs store nordiske hovedlager i Malmø. Eiksenteret gir 12 måneders garanti på alle deler. Bruk av originale deler henger også sammen med opprettholdelsen av den originale garantien på traktoren.

– Når det gjelder større deler er det jo et poeng at de har materialer av høy kvalitet og at de passer prefekt, så du slipper å tilpasse dem. Jeg har vært borti kunder som har kjøpt uoriginale karosserideler som har krevd en del tilpasning, og da er det kanskje ikke så lønnsomt likevel.

Det er også mulig å få tak i noen originale reservedeler til eldre traktorer.

– Jo eldre traktoren blir jo vanskeligere er det å få tak i spesifikke deler, men slitedeler som filtre og for eksempel endeledd er ikke noe problem. Jeg får fortsatt tak i ganske mange deler til 100-serien fra 70-tallet, selv om en del ikke blir laget lenger. Prisene på disse delene er konkurransedyktige med uoriginale deler som selges av andre, poengterer Østby.

Lenker
Min side