Skip to main content
Til toppen

MF DM 8612, MF DM 9314 og MF DM 9614 butterfly slåmaskinkombinasjoner


MF DM 8612, MF DM 9314 og MF DM 9614 butterfly slåmaskinkombinasjoner har frittflytende slåttebjelke, noe som reduserer belastningen på støtterammen, støtterøret og trepunktkoblingen. Dette gir bedre kuttekvalitet på ujevne underlag takket vært det velkjente TurboLift-systemet. Systemet gir kontinuerlig variabelt marktrykk under alle forhold, slik at du unngår skader på marken og forurensning i fôret.

MF DM 8612 – 9314 – 9614

Butterfly slåmaskinkombinasjon

MF DM 8612, MF DM 9314 og MF DM 9614 har frittflytende slåttebjelke, noe som reduserer belastningen på støtterammen, støtterøret og trepunktkoblingen. Dette gir bedre kuttekvalitet på ujevne underlag takket vært det velkjente TurboLift-systemet. Systemet gir kontinuerlig variabelt marktrykk under alle forhold, slik at du unngår skader på marken og forurensning i fôret.

Slåmaskinene har også SafetySwing-beskyttelse som frigir slåttebjelken og lar den bevege seg bakover og opp hvis den treffer en hindring. Hver slåmaskinenhet unngår hindringer uavhengig av hverandre.

 

Nye MF DM 8612 TL og MF DM 9614 TL

Disse nye modellene leveres med et radikalt endret monteringssystem med helt egne fordeler:

 • Forbedret stabilitet og kjørekomfort for slåmaskinen

 • To innstillinger for arbeidsbredde/overlapp med frontslåmaskin

 • Transporthøyde under 4 meter, takket være det lave monteringspunktet

 • En unik tandemsylinder for transport-, vendeteig- og arbeidsposisjon

 • Transportsikring med kun én wire

 • Maskinen kan lagres vertikalt i transportposisjon, uten ekstra utstyr, slik at den får plass i de fleste redskapshus.

Hydraulisk transportsikring er tilgjengelig som ekstrautstyr.

DM 8612 TL kan leveres med stengelbehandler.

 

Tannhjulsdrevet slåttebjelke

Den robuste tannhjulsdrevne slåttebjelken til Massey Ferguson er laget for å holde lenge. Slåttebjelken lager mindre støy, noe som gjør arbeidet mer behagelig for føreren, og den gir utmerket markfølging. Med 3,5 tenner som er i permanent kontakt med store tannhjul sikres god effektoverføring.

 • En robust, helsveiset slåttebjelke

 • En drivlinje med perfekt overbelastningsvern

 • Ingen etterfylling av olje, og magnetiske skruer som lar deg følge med på slitasjen

 • Lavere drivstofforbruk

Du kan også forvente en høyere bruktverdi på grunn av den slitesterke og effektive drivlinjen, med store tannhjul for høyere effekt.

Noen av de viktigste fordelene med Massey Fergusons tannhjulsdrevne slåttebjelke:

 •  Lengre levetid

 • Større komfort for føreren

 • Brede skiver for god avlingsstrøm

 • Brukervennlig system med rask skifting av kniver

 

DM 9314 TL-KC

DM 9314 TL-KC har arbeidsbredde på 9,30 m og stengelbehandler med tinder (KC).

Denne modellen har slåttebjelke med vinkeldrev.

 

DM 9314 EL TL-KCB

DM 9314 EL TL-KCB har stengelbehandler med tinder (KC), transportbånd og ISOBUS-kontrollsystem.

 

Avansert maskinteknologi i kombinasjon med toppmoderne ISOBUS-kontroll, bidrar til at denne slåmaskinkombinasjonen med transportbånd skiller seg ut fra mengden. En arbeidsbredde på 9,30 meter betyr at slåmaskinen effektivt håndterer store mengder gras. For MF DM 9314 EL-TL-KCB har vi utviklet et ekstra bredt transportbånd (940 x 2700 mm) som enkelt kan håndtere større avlingsmengder og operere kontinuerlig ved høyere hastigheter.

ISOBUS-styringssystemet gir optimal ergonomi og maksimal assistanse til føreren.

Alle slåmaskinfunksjoner, som enkeltløft, betjening av transportbåndet og hellingsfunksjonen, kan styres og programmeres via terminalen. Programvaren kan utvides med seksjonskontroll for satellittstyrt heving og senking av slåmaskinenheter.

Maksimal kapasitetutnyttelse og maskinsikkerhet oppnås ved hjelp av sensorer som styrer rotasjonshastigheten.

 • Betjening av alle slåmaskinfunksjoner via ISOBUS-kontrollsystemet
 • Bredt transportbånd med integrert hydraulisk sidebevegelse
 • Sentral, enkel eller delt levering av strengen til transportbånd som kan heves individuelt
 • Ettermonteringssett tilgjengelig for ikke-ISOBUS-kompatible traktorer
 • Aktiv styring av marktrykket

 

DM 9314 EL TL-KCB har slåttebjelke med vinkeldrev.

 

Slåttebjelke med vinkeldrev

I hjertet av dette systemet finner vi en kraftig, sekskantet gjennomgående aksel og en robust vinkelgirkasse under hver skive. Dette bidrar til å fordele kraften jevnt på alle skivene samt jevnere dreiemomentbelastning. Slitasjen på komponentene er betydelig lavere sammenlignet med en konvensjonell slåttebjelke med tannhjulsdrev. De kompakte vinkeldrevene er holdbare og krever lite fra kraftuttaket, og sikrer dermed at du alltid får god ytelse og kostnadseffektiv slått.

Slåttebjelkens ergonomi bestemmer hvor god kvalitet du får på fôret. Ingeniørene hos Massey Ferguson har klart å utvikle en perfekt strømlinjeformet slåttebjelke med optimale profiler på undersiden. Dermed unngår man at det kommer jord i fôret, også i vanskelige og våte forhold.

Den sekskantede hoveddrivakselen er utformet med et forhåndsdefinert bruddpunkt som avbryter kraftoverføringen mellom traktoren og slåttebjelken ved en plutselig overbelastning, noe som forhindrer dyre og tidkrevende reparasjoner. Boltmonterte meier og kniver med hurtigskift, reduserer stopptiden. Slåttebjelken er forsynt med olje til hele levetiden, og er derfor mer eller mindre vedlikeholdsfri.

Den store overlappingen mellom knivene på skivene, som er plassert godt mot fronten, gir perfekt kutting. Massey Fergusons slåmaskiner bruker store skiver, og den spesielle formen betyr at de kan håndtere store mengder gras – et viktig aspekt, spesielt hvis graset er tungt og har lagt seg.

På grunn av boltmonteringen av det kompakte vinkeldrevet kan du endre rotasjonsretningen for hver enkelt modul etter behov – også etter mange år. Skivene kan endres fra aksial til parvis rotasjon ved en enkel endring av vinkeldrevet – og alt uten ytterligere komponenter.

 

Driveguard

Alle bønder vet av erfaring at fremmedlegemer som kommer inn i slåmaskinen kan gjøre stor skade. Massey Ferguson forhindrer slike skader med driveGUARD ® – bransjens ledende system for overlastvern, når skiven blir satt fast av et fremmedlegeme vil driveGUARD ® gi etter på forhåndsdefinerte bruddpunkter. Dette bryter av krafttilførselen fra drivverket, slik at skiven dreier helt fritt. Ingenting er mer kostnadseffektivt driveGUARD ® gir ekstremt kostnadseffektiv og pålitelig beskyttelse, ettersom det kun er overlastskiven som må skiftes hvis behovet oppstår.

 

Stengelbehandlere

Massey Fergusons slåmaskiner kan leveres med eller uten stengelbehandlere. Tørketiden vil som regel være kortere ved bruk av en slåmaskin med stengelbehandler. Stengelbehandleren skrubber bort det øverste, voksaktige laget på planten, og lager en luftig streng. Den intensive luftsirkulasjonen i strengen fremskynder fordampningsprosessen i både fôret og bakken, noe som gir et jevnt fuktinnhold i fôret. Slåmaskiner med stengelbehandler er tids- og kostnadsbesparende, og de har en positiv effekt på fôrkvaliteten, da det reduserer risikoen for forurensning og næringstap.

Stengelbehandler med tinder (KC)

Rotoren med fjærbelastede tinder og den justerbare kammen med fire posisjoner gir en bølgende fôrstruktur som slipper inn luft, slik at fuktigheten kommer ut. Gode tilpasningsmuligheter etter forholdene gir god beskyttelse av fôret og optimal fôrkvalitet.

 • Bedre fôrkvalitet på grunn av skånsom behandling og raskere tørking.

 • Lavere eierkostnad takket være godt overbelastningsvern.

 • Bedre resultater under ulike forhold takket være den justerbare kammen med fire posisjoner.

 

Stengelbehandler med ruller (RC)

To stabile, sammenkoblede gummiprofiler gir effektiv og skånsom behandling av belgplanter og andre bladrike plantetyper. De harde stenglene klemmes mellom gummirullene, men de skjøre, næringsrike bladene skades ikke.

 • Bedre mating med justerbart konstant trykk fra gummiprofilen.

 • Lavere eierkostnad på grunn av frittstående gummielementer.

 • Bedre resultater under alle forhold som følge av gode tilpasningsmuligheter.

 

Lenker
Min side