Skip to main content
Til toppen

MF DM 255 P, MF DM 306 P og MF DM 357 P 3-punktmonterte slåmaskiner


MF DM 255 P, MF DM 306 P og MF DM 357 P er 3-punktmonterte slåmaskiner med eller uten stengelbehandler.

MF DM 255 P - 306 P - 357 P

3-punktmonterte slåmaskiner med eller uten stengelbehandler

Slåttebjelken har individuelle, kompakte vinkeldrev som gir ekstremt jevn kraftoverføring til alle skivene. Dette fører til mindre slitasje enn med konvensjonelle tannhjulsdrev og gir slåttebjelken større driftssikkerhet og lengre levetid. Den kileformede bjelken gir en ekstra fordel med lav kuttehøyde. De store skivene gir ekstra overlapping, noe som fører til et rent kuttemønster, også ved store mengder vanskelig avling. Den modulbaserte designen legger til rette for rask og enkel service på jordet, ved behov.

•             Hurtigskift på kniver

•             Med eller uten stengelbehandler

•             Vertikal transportposisjon

 

 

Slåttebjelke med vinkeldrev

I hjertet av dette systemet finner vi en kraftig, sekskantet gjennomgående aksel og en robust vinkelgirkasse under hver skive. Dette bidrar til å fordele kraften jevnt på alle skivene samt jevnere dreiemomentbelastning. Slitasjen på komponentene er betydelig lavere sammenlignet med en konvensjonell slåttebjelke med tannhjulsdrev. De kompakte vinkeldrevene er holdbare og krever lite fra kraftuttaket, og sikrer dermed at du alltid får god ytelse og kostnadseffektiv slått.

Slåttebjelkens ergonomi bestemmer hvor god kvalitet du får på fôret. Ingeniørene hos Massey Ferguson har klart å utvikle en perfekt strømlinjeformet slåttebjelke med optimale profiler på undersiden. Dermed unngår man at det kommer jord i fôret, også i vanskelige og våte forhold.

Den sekskantede hoveddrivakselen er utformet med et forhåndsdefinert bruddpunkt som avbryter kraftoverføringen mellom traktoren og slåttebjelken ved en plutselig overbelastning, noe som forhindrer dyre og tidkrevende reparasjoner. Boltmonterte meier og kniver med hurtigskift, reduserer stopptiden. Slåttebjelken er forsynt med olje til hele levetiden, og er derfor mer eller mindre vedlikeholdsfri.

Den store overlappingen mellom knivene på skivene, som er plassert godt mot fronten, gir perfekt kutting. Massey Fergusons slåmaskiner bruker store skiver, og den spesielle formen betyr at de kan håndtere store mengder gras – et viktig aspekt, spesielt hvis graset er tungt og har lagt seg.

På grunn av boltmonteringen av det kompakte vinkeldrevet kan du endre rotasjonsretningen for hver enkelt modul etter behov – også etter mange år. Skivene kan endres fra aksial til parvis rotasjon ved en enkel endring av vinkeldrevet – og alt uten ytterligere komponenter.

 

Stengelbehandlere

Massey Fergusons slåmaskiner kan leveres med eller uten stengelbehandlere. Tørketiden vil som regel være kortere ved bruk av en slåmaskin med stengelbehandler. Stengelbehandleren skrubber bort det øverste, voksaktige laget på planten, og lager en luftig streng. Den intensive luftsirkulasjonen i strengen fremskynder fordampningsprosessen i både fôret og bakken, noe som gir et jevnt fuktinnhold i fôret. Slåmaskiner med stengelbehandler er tids- og kostnadsbesparende, og de har en positiv effekt på fôrkvaliteten, da det reduserer risikoen for forurensning og næringstap.

Stengelbehandler med tinder (KC)

Rotoren med fjærbelastede tinder og den justerbare kammen med fire posisjoner gir en bølgende fôrstruktur som slipper inn luft, slik at fuktigheten kommer ut. Gode tilpasningsmuligheter etter forholdene gir god beskyttelse av fôret og optimal fôrkvalitet.

  • Bedre fôrkvalitet på grunn av skånsom behandling og raskere tørking.
  • Lavere eierkostnad takket være godt overbelastningsvern.
  • Bedre resultater under ulike forhold takket være den justerbare kammen med fire posisjoner.

 

Driveguard

Alle bønder vet av erfaring at fremmedlegemer som kommer inn i slåmaskinen kan gjøre stor skade. Massey Ferguson forhindrer slike skader med driveGUARD ® – bransjens ledende system for overlastvern, når skiven blir satt fast av et fremmedlegeme vil driveGUARD ® gi etter på forhåndsdefinerte bruddpunkter. Dette bryter av krafttilførselen fra drivverket, slik at skiven dreier helt fritt. Ingenting er mer kostnadseffektivt driveGUARD ® gir ekstremt kostnadseffektiv og pålitelig beskyttelse, ettersom det kun er overlastskiven som må skiftes hvis behovet oppstår.

Lenker
Min side