Til toppen
Varmetråder på Massey Ferguson

GOD SIKT: Når varmetrådene er limt på ruta fjerner de effektivt dugg slik at du får god nok sikt bakover.

Varmetråder på Massey Ferguson

Har du savnet varmetråder på Massey Ferguson-traktorer? Produktsjef Ole Jakob Rustad har prøvemontert et sett fra USA med gode resultater.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Lars Ovlien

Under de vanskeligste forholdene, for eksempel ved snøfresing, er ikke så mye annet enn varmetråder som duger for å holde bakruta fri for dugg og snø. Dette har foreløpig ikke vært et alternativ fra Massey Ferguson-fabrikken, derfor har vi sett på muligheter for ettermontering. Dette er også viktig med tanke på sikkerhet, sier produktsjef Ole Jakob Rustad.

GOD SIKT: Når varmetrådene er limt på ruta fjerner de effektivt dugg slik at du får god nok sikt bakover. FOTO: Lars Ovlien

Han fant et firma i USA som lager sett for ettermontering og ville teste dette. Det viser seg å fungere helt utmerket. Du får et felt fritt for dogg og is på bare noen minutter.

– Dette er en løsning der du limer varmetrådene direkte på den eksisterende bakruta. Det er viktig at monteringsanvisningen følges, og monteringen må gjøre innendørs i et oppvarmet lokale.

Det enkleste er å demontere bakruta fra traktoren. Hvis du vil forsøke deg på å importere og montere dette selv, finner du leverandøren her.

– Ellers kan Eiksenteret være behjelpelig, understreker Rustad.