Til toppen
Store nyheter fra Fendt

Nye Fendt 200 Vario er klargjort for sporfølging og har fått en rekke forbedringer.

Store nyheter fra Fendt

Fendt har i dag presentert en rekke av nyhetene under årets Agritechnica-messe i november. De største nyhetene er Fendt 200 Vario med sporfølging fra 70 hk, IDEAL skurtresker, store beltetraktorer og nye rundballepresser, lessevogner, slåmaskiner og river.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: AGCO Corp.

En av de store nyhetene som blir lansert under Agritechnica i november er Fendt 200 Vario S og Fendt 200 Vario V/F/P forberedt for sporfølgingssystemer. Stadig flere brukere av mindre traktorer ønsker de samme fordelene sporfølging lenge har gitt brukere av store traktorer. De oppgraderte modellene vil være tilgjengelige fra november 2017.

Spennende grasnyheter

Fendt kommer med en rekke grasnyheter i høst. Tigo XR og Tigo PR kombivogner er stabile og lette vogner med et kompakte design. Fordi lastevolumet over inntaket også brukes får du plass til inntil 6 m³ mer avling enn på sammenlignbare vogner.

Fendt lanserer også fastkammer og variabelkammer rundballepresser. Du velger mellom tre fastkammermodeller: Fendt 1125 F, Fendt 2125 F og Fendt 2125 F Profi. Ballestørrelsen er på 1,25 meter og de to største modellene er utstyrt med det unike HydroflexControl, som fjerner blokkeringer i matekanalen raskt og effektivt ved hjelp av en fleksibel knivbro i innmaterkanalen. Variabelkammermodellene er Fendt 4160 V, med en ballediameter på 1,60 m, og Fendt 4180 V som lager 1,80 m baller. Disse har også HydroflexControl. Alle modellene leveres med en kamløs, stille og vedlikeholdsfri pick-up som har en arbeidsbredde på 2,0 til 2,4 m. De har også CPS (Constant Pressure System) for å sikre jevnt høy balletetthet.

Fendt Former 14055 PRO samlerive er utviklet for større gårdsbruk og landbruksentreprenører. Ingeniørene har hatt fokus på våt ensilasje og høy arealkapasitet. Til tross for en samlet arbeidsbredde på inntil 14 meter, er transporthøyden bare 4 meter, og det uten at du må demontere rotorarmen. Du senker rett og slett rotoren og hele rammen ved hjelp av det hydrauliske chassiset.

Fendt Slicer TLX er en ny serie trepunkts skiveslåmaskiner med diagonal transportposisjon som gjør den svært kompakt. Den buede formen på armen gir kuttebjelken et svingområde på + 28° til – 20°, noe som er perfekt for å sikre enestående bakkefølging selv i vanskelig terreng. Hydro-pneumatiske fjæring optimaliserer marktrykket under alle forhold.

Fendt Former 14055 PRO samlerive er utviklet for større gårdsbruk og landbruksentreprenører.

Skurtresker og Beltetraktorer

Fendt IDEAL er en ny serie store skurtresker bestående av modellene Fendt IDEAL 7 med 451 hk, IDEAL 8 med 538 hk og IDEAL 9 med 647 hk. Alle er utstyrt med et nytt rotorsystem og sensorer som optimaliserer treskingen mens du kjører. Den unike HELIX rotor-treskeenhet og separeringssystemet sikrer best mulig kvalitet. Rotoren på 4,85 meter med 600 mm diameter er den lengste på markedet og sørger for at kornet blir skilt uten å påvirke halmkvaliteten negativt. Inntakskruene, treskejernene og rotorfingrene er satt opp i en «DNA-spiral» rundt rotoren for å sikre en konstant belastning på rotoren.

Fendt IDEAL er en ny serie store skurtresker utstyrt med et nytt rotorsystem og sensorer som optimaliserer treskingen mens du kjører.

De nye Fendt 900 Vario MT beltetraktorene er tilgjengelige i tre effektnivåer: Fendt 938 Vario MT med 380 hk, Fendt 940 Vario MT med 405 hk og Fendt 943 Vario MT med 431 hk (ECE R120). 1100 MT-serien består av Fendt 1149 MT med 492 hk, Fendt 1154 MT med 536 hk, Fendt 1159 MT med 592 hk og Fendt 1165 MT med 646 hk (ECE R120). Disse traktorene er spesielt egnet for tungt trekkarbeid ute på jordet. Det lave marktrykket og den store kontaktflaten gir maksimal effekt selv under ugunstige værforhold.

De nye Fendt 900 Vario MT beltetraktorene er tilgjengelige i tre effektnivåer.

Batteridrevet traktor

Fendt e100 Vario er en praktisk, elektrisk kompakttraktor med 50 kW effekt og inntil fem timers driftstid ved hjelp at et 650 V høykapasitets litiumionbatteri. Dette lades opp via et standard CEE uttak, eller med en hurtiglader med direkte spenning. Med en standard CCS type 2-kontakt kan batteriet lades opp til 80 prosent på bare 40 minutter. Fendt e100 Vario er basert på Fendt 200-serien.

Fendt VariotronicTI Turn Assistant tilbyr nå to nye snutyper med retningsendring. Det innebærer at automatisk snuing kan skje på mindre plass. Det er også en fordel hvis du trenger å fullføre en rad i en rett linje med trepunktmontert redskap. Fendt VariotronicTI Turn Assistant er integrert i brukergrensesnittet til Varioterminal som et valgfritt tillegg til VarioGuide sporfølgingssystemet.

Vi kommer tilbake med flere nyheter fra Fendt. Les også mer om alle nyhetene i Eikebladet, som kommer 4. oktober.

Fendt e100 Vario er en elektrisk traktor med en motor på 100 hk.

Fendt Slicer TLX er en ny serie trepunkts skiveslåmaskiner med diagonal transportposisjon som gjør den svært kompakt.

Tigo XR og Tigo PR kombivogner er stabile og lette vogner med et kompakt design.

Fendt 1125 F, Fendt 2125 F og Fendt 2125 F Profi er alle fastkammerpresser.

Variabelkammermodellene er Fendt 4160 V, med en ballediameter på 1,60 m, og Fendt 4180 V som lager 1,80 m baller.