Til toppen

AMAZONE GJØDSELSPREDER

Amazone har 100 års erfaring innen gjødsling og tilbyr i dag den riktige gjødselsprederen til gårder i alle størrelser med fire påmonterte og to slepte sprederserier.  Amazone har siden 1883 vært en pioner innen utvikling av landbruksmaskiner. De har i dag en ledende posisjon innenfor redskap som sprøyter, gjødselspredere, såmaskiner og jordbearbeiding.  Selskapet har et bredt spekter av redskap som passer perfekt til det norske landbruket, og Eiksenteret er stolte over å kunne tilby deres produkter til den norske bonden.

 

Amazone tilbyr fire 3-punktsmonterte sprederserier: ZA-X Perfect, ZA-M, ZA-V og ZA-TS.

  • • ZA-X Perfect er en spreder for mindre bruk med kastebredde opp til 18 meter og opptil 1400 liter beholderkapasitet
  • ZA-M er en mellomklasse spreder med beholderkapasitet fra 1000l-3000l og spredebredde opp til 36meter.
  • ZA-V er en spreder med høy kapasitet og med ISOBUS, veieceller og seksjonskontroll gjør den veldig nøyaktig og effektiv. Arbeidsbredder fra 10-36m og beholderkapasitet fra 1400-4200liter, gjør at dette er en spreder som passer for de aller fleste bruk.
  • ZA-TS er Amazone sin toppmodell, fullstappet med teknologi som for eksempel sprederovervåkning ArgusTwin i kombinasjon med vindmåleren WindControl som justerer sprederbildet i vindutsatte områder. ZA-TS kommer som standard med Veieceller, det prisvinnende AutoTS kantspredersystemet og trinnløs regulering av spredebredde. Spredebredder fra 15-54meter og beholderkapasitet fra 1400-4200liter

 

Amazone har to serier tilhengerspreder:

  • Den robuste ZG-B slepte sprederen er konstruert for effektiv og nøyaktig spredning av kalk- og mineralgjødsel med arbeidsbredder på 10 til 36 m.
  • De kraftige bulksprederne i ZG-TS-serien kombinert med ISOBUS-operatørterminaler gir enestående presisjon i stedsspesifikke mineralgjødselapplikasjoner. ZG-TS bygger på samme spredersystemet som den 3-punktsmonterte ZA-TS med tilsvarende teknologi. De tilbyr arbeidsbredder fra 15 til 54 m.

 

 

 

 

AMAZONE GJØDSELSPREDERE

Sorter Anbefalte

Amazone ZG-TS spreder

Den nye slepesprederen ZG-TS 01 med beholderkapasitet på 7 500 l eller 10 000 l muliggjør enda høyere arbeidshastigheter med arbeidsbredder på opptil 54 m og arbeidshastigheter på opptil 30 km/t. Det integrerte AutoTS grensespredesystemet og GPS-Switch automatisk delbreddekontroll med opptil 128 delbreddedeler gir svært presise sprederesultater. ProfisPro nettveiesystem garanterer kontinuerlig justering av spredemengden, og ArgusTwin spredningsmønsterovervåkingssystem gir perfekt sidefordeling, selv med varierende gjødsel eller under ugunstige værforhold.

Amazone ZA-TS montert spreder

Amazone ZA-TS-montert spredere er tilgjengelig med en tankkapasitet fra 1400 l til 4200 l. Den er utstyrt med den nye TS-sprederenheten som gir arbeidsbredder på opptil 54 m sammen med utmerkede kantspredningsmønstre. Dette betyr at ISOBUS-sprederen ZA-TS er en av de beste høyeffektsprederne. Den pålitelige veieteknologien, AutoTS og ClickTS presise grensespredesystemer samt den innovative ArgusTwin og WindControl teknologien mm.. setter gjødselsprederen i en klasse for seg.

Amazone ZG-B spreder

Med ZG-B beholdervolum på 5 500 l og 8 200 l introduserer AMAZONE slepespredere med høy kapasitet for økonomisk og økologisk bruk av mineralgjødsel og jordfuktig gjødsel. Takket være pålitelighet og enkel håndtering er ZG-B-ene perfekt egnet for drift på store gårder eller for entreprenører. Ulike spesifikasjonsmuligheter og et omfattende utvalg spesialutstyr gjør ZG-B til den individuelle allrounderen for alle gjødseloppgaver.

Amazone ZA-M montert spreder

ZA-M-montert spreder har en beholderkapasiteter på opptil 3000 liter og spredebredder på opptil 36m. Dette er den ideelle maskinen for både bønder og entreprenører, med stor vekt på sikkerhet og pålitelighet. De sakte svingende, kraftige omrørerne og den lave skivehastigheten sørger for en jevn, granulatbeskyttende gjødselstrøm.

Amazone ZA-V monterte spredere

Amazone ZA-V-montert spreder er tilgjengelig i traktkapasiteter fra 1400 til 4200 l og kjennetegnes ved høye arbeidshastigheter på opptil 30 km/t. Høye spredekapasitet på opptil 390 kg/min og arbeidsbredder på opptil 36 m. ISOBUS kommunikasjon, veiesystem, de hydrauliske eller elektriske Limiter V eller V + grensespredesystemene pluss mange andre tilleggsutstyr gjør ZA-V til en av de mest moderne gjødselsprederne i sin klasse.

Amazone ZA-X Perfect montert spreder

AMAZONE ZA-X monterte gjødselsspredere er presise og pålitelige. Med to skiver for å spre gjødsel opp til 18 m.

Ved spørsmål om Amazoneprodukter ta kontakt med ditt lokale Eiksenter. Vi har kunnskapsrike ansatte som mer enn gjerne vil hjelpe deg.

MER FRA AMAZONE

Amazone har siden 1883 vært en pioner innen utvikling av landbruksmaskiner. De har i dag en ledende posisjon innenfor redskap som sprøyter, gjødselspredere, såmaskiner og jordbearbeiding.  Selskapet har et bredt spekter av redskap som passer perfekt til det norske landbruket, og Eiksenteret er stolte over å kunne tilby deres produkter til den norske bonden.

Sprøyting

AMAZONE har fem tiår med erfaring innen plantevernteknologi og tilbyr i dag den rette sprøyten for gårder i alle størrelser: disse inkluderer de kontinuerlig optimaliserte påmonterte sprøytene med matchende fronttanker for økt tankkapasitet, de kraftige tilhengersprøytene og den selvgående Pantera plantevernsprøyte. Schmotzer hakketeknologi ble anskaffet i 2019 og er det perfekte supplement til sortimentet av plantevernteknologi.

Jordbearbeiding

For å levere optimal jordbearbeiding tilbyr AMAZONE den riktige teknologien for enhver jordtype og ethvert dyrkingskonsept: Ved passiv jordbearbeiding omfatter serien påmonterte og halvmonterte ploger, kompakte tallerkenharver, tindkultivatorer og cambridgevalser samt et bredt sortiment av rekonsolideringsvalser. I tillegg, når det kommer til kraftuttaksdrevet jordbearbeiding, omfatter serien rotorharver, rotorkultivatorer, en dypløsner og igjen et bredt utvalg av dybder.

Såing

AMAZONE har syv tiårs erfaring med såteknikk for engangspløying og såing og mulch og direktesåing samt mer enn fem tiårs erfaring med aktive såmaskinkombinasjoner. I disse dager strekker produktspekteret seg fra mekanisk og pneumatisk monterte, harvemonterte og slepte såmaskiner til monterte eller slepte presisjonsluftsåmaskiner.

Ved spørsmål om Amazoneprodukter ta kontakt med ditt lokale Eiksenter. Vi har kunnskapsrike ansatte som mer enn gjerne vil hjelpe deg.