Til toppen

OVLAC Liftopphengt vendeplog 130


130-serien vendeplog fra OVLAC er den perfekte plogen for deg som trenger en plog av ypperste kvalitet, som er driftssikker og som i tillegg holder nede vekten på selve plogen! Med denne vendeplogen vil du ha et redskap som tåler kompliserte jordtyper og som gjør oppgaven tilfredsstillende effektivt.

130-serien er liftopphengte vendeploger med et vendehode på 140 mm. Rammen på 100 X 150 mm holder sørger for at vekten på plogen er lav. Denne strukturen er designet for en maksimal trekkraft på 200 hk og trepunktsoppheng i kategori 3.

Vendeplogene til Ovlac skiller seg fra andre lignende ploger ved at de kommer med svingbar bæreaksling. Dette gjør at traktoren og plogen kan bevege seg uavhengig av hverandre rundt et sentralt punkt.  Dette medfører mindre belastning på både trepunktsopphenget og plog ved pløying på kurvede avdelinger eller rundt hinder på jordet. Det vil heller ikke oppstå noen farlige trafikksituasjoner der plogen slår fra side til side når den løftes fra jordet, da systemet sørger for å låse plogen slik at den forblir statisk ved transport.

Plogene til Ovlac kommer alle med enkle og driftssikre rammer i stål av høy kvalitet. Rammen er helt uten svake punkter da det ikke er noe sveisearbeid på deres plogrammer. Plogene setter kvalitet og slitesterkhet i høysete og sørger for at vendeplogene takler de hardeste utfordringer. Samtidig bringer Ovlac sterk kvalitet med 80 år med bedriftserfaring, egne nyvinninger og innovativ forsking i en herlig miks. Alt for å lage den perfekte plogen som dekker alle dine behov. 

Hydraulisk sikring 

Alle liftopphengte ploger kommer hydraulisk steinsikringssystem.    

Ved å ha muligheten til å justere utløsertrykket, etter forholdene i jorden, er dette det mest komplette systemet for steinsikring. Ved kompliserte forhold kan man altså fjerne trykket helt for både å beskytte plogen, og for å unngå at steinene i jorden løftes til overflaten. Trykket kan da også selvfølgelig økes slik at plogen holdes i bakken for en skikkelig god og jevn pløying i røffe jordforhold. 

Åsene er boltet fast i stedet for sveiset, noe som sørger for en dobbelt sikkerhetsløsning.

Det er en selvfølge at alle ploger fra Ovlac kan justeres, og da kommer med variable arbeidsbredder.

Arbeidsbredden kan styres hydraulisk fra førerhytta med 28 – 51 cm per kropp.

På vendeploger i 120-serien med fire skjær er minnesylinder tilgjengelig som tilvalg. Denne sørger for at rammen trakkes tilbake til minimal arbeidsbredde for skånsom vending av plogen. Når vending er ferdig skyves rammen automatisk ut innstilt fårbredde. 

På modeller med 5 og 6 plogkropper medfølger det også som standard en minnesylinder som sørger for at rammen trekkes tilbake til minimal arbeidsbredde for skånsom vending av plogen. Når vendingen er ferdig skyves rammen ut til ønsket innstilt fårebredde automatisk. Denne funksjonen er også tilgjengelig som tilleggsutstyr for ploger med fire kropper.

 Antall skjær 4-EXT 5
 Steinsikring Hydraulisk sikring Hydraulisk sikring
 Arbeidsbredde 120 - 200 150 - 250
 Kroppavstand (cm) 95 95
 Høyde under ramme (cm) 78 78
 Vekt (kg) 1350 1625 1585 1590 1900 1850
 Effekt (hk) 120 - 160 150 - 200

Ovlac sine produkter er selvfølgelig tilpasningsdyktige til alle forskjellige jordtyper og pløyetekniker. Plogene kommer da med flere muligheter for veltefjøler. Man kan altså velge mellom tre typer underploger. 

Ovlac-plogene er standard med V-90 veltefjøler. V-90 lager brede fårer og vender jorden eksepsjonelt godt uansett jordtype. Denne veltefjøla vender jorden over lengre strekninger noe som skaper redusert motstand og er med på å minske kravet til trekkraften. 

V-lov er en veltefjøl som egner seg spesielt til jordtyper med lav motstand og er perfekt for jorder med jord som setter seg for lett fast på veltefjølen.

V-plastic er en veltefjøl i plast som ikke egner seg til jord med stein, da stein skader plasten. Ellers tar den alle typer jord, men egner seg spesielt godt i jord med lav motstand og i klebrige jordtyper.
 

 

OVLAC Liftopphengt vendeplog 120

120-serien vendeplog fra spanske OVLAC er en praktisk fireskjærs plog av høy kvalitet. Denne plogen er bygget for å vare og for å gjøre arbeidet enklest mulig for bonden.

OVLAC Liftopphengt vendeplog 150

150-serien er en kraftig fem-skjærs vendeplog med en maksimal trekkraft på 225 hk. Høy materialkvalitet møter innovativ og effektiv teknologi i en profesjonell og smart vendeplogsløsning.