Til toppen
Øker kunnskapen om nitrogensensor

Øker kunnskapen om nitrogensensor

Eikmaskin har i samarbeid med Thorsen Teknik A/S og den engelske eksperten Nick Abbey gjennomført to fagdager med fokus på Topcon nitrogensensor. Totalt har over 60 kunder og ansatte ved Eiksenteret fått verdifullt faglig påfyll.

Tekst: Lars Ovlien

– Først og fremst ønsket vi å samle erfaringer fra kundene våre som kjører med Topcon nitrogensensor, samtidig som vi tilbød opplæring i nye funksjoner. Mens vi først hadde Nick Abbey fra den engelske Topcon-forhandleren og eksperter fra Thorsen Teknik A/S på huset inviterte vi Eiksentere over hele landet til en presentasjon av hva vi har å tilby. De fikk også ta med seg sine kunder, forklarer Jens Gjølga, FUSE Product Engineer hos Eik-kjeden.
Han har ansvar for presisjonslandbruk hos Eikmaskin og er også en del av AGCOs europeiske ATS-team. Totalt deltok over 60 personer fra Klepp i sør til Sortland i nord på Topcon-opplæringen i begynnelsen av januar.

– Topcon nitrogensensor er forholdsvis ny på det europeiske markedet. Det er viktig for oss å optimalisere og kvalitetssikre bruken av utstyret, slik at kundene har mulighet for å tjene igjen investeringen sin raskere. For å hele tiden utvikle oss og bli bedre trenger vi brukernes erfaringer. Nå fikk vi gode tilbakemeldinger på at nitrogensensor gir bedre resultater.
Interessen for presisjonslandbruk er økende. Eikmaskin benyttet fagdagene til å vise fram traktorer, gjødselspredere og sprøyter med GPS-løsninger, som autostyring, seksjonsstyring og variabel dosering.
– Nitrogensensoren til Topcon baserer seg på laserteknologi som søker etter refleksjoner på en bestemt bølgelengde inne i bladet. Dermed er det ikke bare nyttig på korn, men alt som har klorofyll i seg, også grønnsaker som har vokslag utenpå, understreker Gjølga.
Les mer om Topcon CropSpec her.