Til toppen
Produktet er ikke aktivt!

Massey Ferguson RK samlerive

Uansett hvor stort ditt areal er - Massey Fergusson har en samlerive som passer deg! Velg mellom en, to eller fire rotorer og side- eller senterlevering. RK finnes i arbeidsbredder fra 3,40 til 14,00 m.

I våre dager er store river en viktig del av innhøstingen. Driftsstans kan føre til at flere av innhøstingsmaskinene må stoppe, noe som kan føre til store kostnader og andre problemer. Du bør derfor investere i kvalitet når du kjøper en ny rive. Massey Ferguson har kombinert årevis med erfaring med den nyeste teknologien, og resultatet er en serie stordriftsriver med høy ytelse.

Alle maskinene har følgende praktiske egenskaper:

  • Robust konstruksjon
  • Brukervennlig drift
  • Utmerket rakekvalitet

Rivehodet

Rivehodet er en viktig del av alle river. Den innkapslede konstruksjonen sørger for at hodene beskytter alle de viktige komponentene mot skitt og støv og garanterer lang levetid. Den optimale utformingen av kamsporet gir jevn kjøring og rask, presis løfting av tindene.  Denne utformingen garanterer lang levetid. Utformingen av kamsporet, som er laget av sfærisk grafittstøpejern, sørger for at tindene går jevnt og løftes raskt og presist. Den store drivenheten og det presisjonsproduserte tindearmhuset i aluminiumslegering er begge gode eksempler på moderne, velutprøvd design.

Tangentielt plasserte tindearmer

Den beste rakekvaliteten oppnås med tangentiell plassering av tindearmene, noe som gir en perfekt streng. Dette muliggjør betydelig høyere arbeidshastigheter, hvilket kommer til nytte hvis været ikke spiller på lag.

Spesialkobling

Rivehodet er boltet sammen med en konisk ring og danner en robust enhet. Dette er en fordel, fordi boltene ikke utsettes for forskyvning, men kun trykk- og strekkbelastning. I tillegg gir dette presis sentrering og stabilitet for lang levetid. Tindearmene kan skiftes individuelt etter behov, uten å måtte demontere rivesokkelen.

Drivverk

Alle drivverkene i Massey Fergusons river er beskyttet mot overbelastning. Dette forhindrer dyre reparasjoner og lange stopptider under innhøstingen.

Perfekt arbeidshøyde

Den lineære høydejusteringen, som leveres som standard, kan enkelt og praktisk tilpasses arbeidshøyden og bakkeforholdene.

Tinder

Tindene skyves ikke over tinderøret, men skrus i stedet inn fra bunnen. Fordelen med dette er at siden på armen som er vendt mot graset er helt glatt, slik at graset ikke setter seg fast. Hvis det oppstår slitasje, er det ikke nødvendig å fjerne alle tindene for å skifte innertindene. I tillegg får tindene større bevegelsesfrihet, fordi de ikke begrenses av røret.

Tindestøtte

Alle Massey Fergusons tindestøtter er laget i robust rørmateriale og produseres av én metallbit. Koblingspunktet til tindearmen er maskinprodusert for å passe perfekt, noe som gjør det enkelt å sette inn tindearmene og reduserer slitasjen på dette tungt belastede punktet til et minimum. I tillegg sørger denne utformingen for raske og enkle reparasjoner når dette er nødvendig.

Tindearmer

Den beste rakekvaliteten oppnås med tangentiell plassering av tindearmene, noe som gir en perfekt streng. Dette muliggjør betydelig høyere arbeidshastigheter, hvilket kommer til nytte hvis været ikke spiller på lag.

SteerGUARD

På river med to og fire rotorer tilbyr Massey Ferguson et patentert styresystem for riven som opererer innenfor rammen. Dette styresystemet gir pålitelig presisjonsstyring under alle forhold. Styreakselen beskyttes av rammen, og har i motsetning til eksternt plasserte styrestag kun to svingpunkter. Resultatet er garantert presis styring og god sikkerhet, selv etter mange års bruk.

Styrebevegelsen overføres fra styreakselen til hjulene ved hjelp av forhjulsakselstyring med justerbare styrestenger. Styrestengene er utstyrt med høypresisjons koniske hoder som sikrer utmerket driftssikkerhet over mange år.

Den viktigste fordelen med dette styresystemet er den positive og direkte overføringen av styrebevegelsen. Riven kjører alltid nøyaktig etter traktoren, samtidig som den er ekstremt fleksibel. I tillegg vil denne typen styring alltid gi jevn kjøring, selv om hastigheten er høy. Resultatet er rask og sikker forflytning fra åker til åker i hastigheter på opptil 50 km/t.*

Perfekt tilpasning til bakken

Det patenterte, fullt kardanske rotoropphenget fra Massey Ferguson gir perfekt tilpasning til bakken, selv under de vanskeligste arbeidsforholdene. Rotoren tilpasses perfekt til bakken, uavhengig av rammen og hellingens retning. Resultatet er at gras som ligger i fordypninger og på forhøyninger vil fanges opp uten tap.

Tindene vil ikke skade graset, selv om terrenget er ujevnt. Med Massey Fergusons river vil du alltid oppnå et godt resultat uten grastap – og selvfølgelig fôr av ypperste kvalitet.

Jet Effect

Ved hjelp av det fullt kardanske rotoropphenget og rotorens vektdistribusjon, vil rotoren først løfte fremre del, og så den bakre. Ved senking, vil de bakre hjulene på rotoren treffe bakken først, etterfulgt av de fremre hjulene.

Dette forhindrer at tindene slår ned i bakken. Ingen kontakt med bakken, ingen skade på graset og ingen jord i fôret – til sammen blir det topp kvalitet.