Til toppen

Massey Ferguson 8S med Dyna VT

– Traktoren du har ventet på!

Det er nå en liten stund siden 8S-serien for første gang ble vist frem til hele verden. Nå kommer serien helt opp til 305 HK, samtidig kommer kombinasjonen du har ventet på - Massey Ferguson 8S med Dyna VT.

 

Hvorfor 8S?

Det er ganske innlysende hvorfor man skal vurdere en 8S-serie, om man er på jakt etter en traktor med mye kraft. Massey Ferguson 8S.265 har nemlig vunnet årets traktor 2021, og hele serien gir deg både kraft og komfort.

Med en Stage V AGCO Power 6-sylindret motor på 7,4 liter, får du mer dreiemoment og økt effekt ved lave turtall. Motoren er designet for å redusere støy og driftskostnader, samtidig som den gir en maks. effekt på mellom 205 og 305 hestekrefter. For både kraftuttak, transport og hydrauliske applikasjoner har traktoren Engine Power Management (EPM) som kan sørge for 20 ekstra hestekrefter som en ekstra boost når det trengs. 

Motoren er plassert vekk fra frontruta og ligger plassert med en avstand på hele 24 cm fra førerhuset slik at det er en markant reduksjon i både støy og vibrasjon. Er det en ting som har fått en skikkelig overhalling fra tidligere Massey Ferguson-modeller så er det førerhuset. 

På 8S-serien har førerhuset fått ny «look». Nå er det nemlig firestolpet, med store glassflater som gir det oversikt i alle retninger. Glassarealet rundt førerhuset tilsvarer hele 6,6 kvadratmeter. Samtidig er det et stort førerhus på 3,4 kubikk. Førerhuset er fylt med oppbevaringsplass. Traktoren har eget oppbevaringsområde foran rattet og du finner til og med et kjøleskap under passasjersetet. 

8S-serientar har også effektivitet i tankene, og har gjort armlene på høyre side til ditthjerte for funksjonalitet. Her finner du det meste av instrumenter, samt Datatronic 5-skjermen. Du har muligheten til å selv bestemme hvilke knapper som skal utføre hvilke funksjoner på kontrollspaken. Kontrollspaken har også fått en minijoystick for presist arbeid med hydrauliske funksjoner. Også redskapsfunksjoner kan du velge å styre fra spaken, da den er kompatible med ISOBUS. Spaken er standard uavhengig av modell.

Hvorfor Dyna-VT?

Ved lansering kunne Massey Ferguson vise frem to nye transmisjoner. Dyna-6 har fått oppgraderingen Dyna-7 og har 28 gir både fremover og bakover og girer automatisk mellom gir og grupper. Nå fokuserer transmisjonen på hastighet og skifter gir automatisk i henhold til omdreiningene. Dyna E-Power er bygget på Dyna-7 og er første transmisjon med dobbeltkobling.

Du får fortsatt 8S-serien med de to nyeste tilskuddene av Massey Ferguson transmisjoner. Men den store nyheten nå er at du også har muligheten til Dyna-VT på samtlige 8S-serier. 

Dyna-VT er en skikkelig publikumsfavoritt, og det med god grunn. Den gjør nemlig jobben voldsomt effektiv med sine trinnløse girskifter. Nå kommer den også med automatisk modus. Det betyr at du kan bruke multispaken eller fotpedalen for å endre hastigheten fremover, mens motorturtallet stilles automatisk i henhold til både last og hastighet. Dette skaper jevn drift samtidig som det reduserer forbruket av drivstoff. Den nye, kraftigste modellens 8S.305 kommer med Dyna-VT som standard, mens transmisjonen er mulig som tilvalg på alle andre traktorer i serien. 

Effektiviser hverdagen din, og gjør det med pålitelighet og komfort fra Massey Ferguson. Kontakt ditt lokale Eiksenter, så hjelper vi deg gjerne med prosessen. 

Sorter Navn (a > å)