Til toppen
Jens Gjølga del av Europeisk team for presisjonslandbruk

Jens Gjølga del av Europeisk team for presisjonslandbruk

Eikmaskin får sin egen representant i AGCOs europeiske team for presisjonslandbruk når Jens Gjølga blir ny leder for GPS-basert teknologi på tvers av traktormerkene Fendt, MF og Valtra i Norge fra nyåret.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Lars Ovlien

– I det profesjonelle segmentet med traktorer over 120 hk bruker nå et flertall av våre kunder GPS-utstyr. Samtidig ser vi en klar økning også på mindre traktorer. Derfor styrker Eikmaskin innsatsen, og har ansatt Jens Gjølga til å lede teamet som skal jobbe med presisjonslandbruk, forteller administrerende direktør Trond Kjempekjenn i Eikmaskin AS.
Gjølga har jobbet tett med GPS-teknologi i en årrekke, og blir nå nasjonal spesialist og en del av AGCOs europeiske ATS-team med tittelen FUSE Product Engineer.

– Dette er en veldig spennende mulighet. Vi får veldig kort vei fra kundene inn til fabrikkene som faktisk utvikler og produserer disse systemene. Jeg kommer også til å jobbe tett med selgere og mekanikere ute på Eiksenterene, forklarer han.
Den 1. oktober ble Valtra offisielt en del av Eikmaskin i Norge. AGCO har en klar strategi om å integrere GPS-baserte redskaper i traktorene. Gjennom AutoGuide 3000 for MF og Valtra, samt VarioGuide for Fendt, kan du gjennom en ISOBUS-tilkobling enkelt sørge for en mer lønnsom, effektiv og ikke minst komfortabel hverdag.
– Presisjonslandbruk basert på moderne GPS-systemer gir deg muligheten til å utnytte fordelene i automatiske sporfølgingssystemer, seksjonskontroll ved sprøyting, samt andre GPS-baserte redskaper som reduserer innsatsfaktorene og dermed kostnadene. Samtidig blir det mulig å kjøre effektivt større deler av døgnet, og ikke minst blir det mer komfortabelt, understreker Gjølga.

Eikmaskin er med merkene MF, Valtra og Fendt Norges største importør av traktorer. Det medfører også et ansvar for å lede an i utviklingen på et svært viktig område.
– Vi har jobbet med presisjonslandbruk i en årrekke, men nå spisser vi innsatsen og får samtidig en representant inn i et europeisk ekspertteam. Det mener vi vil styrke Eik-kjeden, og ikke minst gi kundene våre mulighetene til å være mer produktive, understreker Kjempekjenn.