Til toppen

i-Bio+


Kombipresse som er designet for norske forhold! i-Bio+ har en unik løsning som både presser og pakker inn ballen med en maskinstørrelse på linje med ei vanlig presse. En maskin som kan kjøres med en moderat traktor og som pakker inn og sikrer godt fôr umiddelbart.

i-Bio+ fra Kuhn er en intelligent rundballepresse for pressing og pakking med moderat traktorstørrelse. 

Pressen er godt egnet for norske forhold. Den har lav vekt, er lettkjørt og passer godt i bratt terreng på små og bæresvake jorder med smale tilførselsveier. Konstruksjonen med integrert pakker gir to operasjoner i en maskin.  

Pickupen er 230 centimeter bred med kamspor og er effektiv til selv de tøffeste fôrstrengene. Fem tinderekker og valsen bak raker rent og leverer avlingen jevnt, selv i høy hastighet. Du kan velge mellom faste og svingbare hjul. Den har patentert Integral Rotor Technology og doble tinder av Hardox som er svært slitesterke og knivbruen er senkbar via Drop-Floor. 

i-Bio+ kommer med Opticut-rotor. Opticut er konstruert for større fôrmengder og nøyaktig kutting. Modellen kommer med 14 eller 23 kniver og fôret føres raskt inn til knivene som har en kuttelengde på opptil 70 mm (14 kniver) og 45 mm med 23 kniver. 

Ballekammeret har 18 valser som roterer ballen jevnt. Seks ruller i kammerbunnen er også godt egnet til pakkebord.

Ballen blir inne i ballekammeret mens den pakkes, dermed risikerer du ikke at ballen ekspanderer når den flyttes til pakkebordet. 

Nettemekanismen holder nettet jevnt stramt under hele bindeprosessen og under alle forhold.  Selve innpakningen av ballene skjer effektivt og kontrollert via IntelliWrap som bruker avansert elektronikk til å overvåke pakkeprosessen og filmoverlappingen. Avhengig av avling, lokale forhold og lagringsperiode kan du justere antall filmlag som skal legges på ballen. Filmbindsystemet er et totromlet system som sørger for bedre fôrkvalitet og tettere baller. Det tar 18 sekunder å pakke en ball med seks filmlag. Når ballen er ferdig pakket løftes ringen opp og kammerets bunn senkes ned og ballen legges forsiktig på jordet.