Til toppen

Fendt Slicer frontslåmaskin

 

Den svevende slåmaskinen

Effektiv slått i kupert terreng

Slik at du virkelig kan slå hvert et strå kan Fendt Slicer FQ skyves sideveis hydraulisk.  Denne smarte detaljen sikrer at du kan bevege slåttebjelken sidelengs inn i svingen eller ned i sidehellingen for å hindre tap av avling. Også når du bruker en butterfly-kombinasjon på kurvede jorder, forhindrer sideskiftet at man trøkker ned graset. Dette sikrer det perfekte slåtteresultat.

Arbeidsbredde Antall kniver
Slicer 310 FQ 3,12 m 6
Slicer 310 FQ KC 3,12 m 6
Slicer 310 FQ RC 3,12 m 6
Slicer 360 FQ 3,62 m 6
Slicer 360 FQ KC 3,62 m 6
Slicer 360 FQ RC 3,62 m 6

Stengelbehandler - valget er ditt

Som tilvalg kan du utstyre Fendt Slicer FQ med stengelbehandler. Du har valget mellom en rulle-stengelbehandler (RC) eller en tinde-stengelbehandler (KC). Begge er utstyrt med en girkasse med direkte drift og overbelastningssikring som garanterer den største effekten. For å kunne reagere raskt på vær- og slåtte forholdene kan stengelbehandlerenes intesitet enkelt justeres. Strengbredde og distanse mellom traktorens fremhjul kan justeres trinnløst.

 

Tilpasser seg enhver overflate

3D-tilpasning på bakken er ikke bare en frase på Fendt Slicer FQ. Frontslåmaskinen har tannhjulsdrevet slåttebjelke og har den mest innovative teknologien, slik at du alltid får de beste resultatene. Den følger bakkekonturene tredimensjonalt på tvers og i lengderetningen. På denne måten kan du oppnå et perfekt og fremfor alt rent slåtteresultat selv i utfordrende terreng. I tillegg justeres knivbjelken automatisk fra -6 til + 15 ° avhengig av om bjelken går nedover eller oppover i forhold til traktoren. Din fordel: En jevn stubbhøyde og dermed høykvalitetsfôr - selv under vanskelige forhold.

Teknikk som begeistrer

Takket være den direkte tilkoblingen på traktoren kommer tyngdepunktet nær traktoren, noe som reduserer vekten på framakslingen. En trekantkobling er ikke nødvendig. For traktorer uten EHR er det mulig, ved hjelp av kjettinger, å låse senkedybden på trekkstengene. Den slepte rammen over maskinen øker slåttebjelkens bevegelse. Ved parkering av maskinen flytter man enkelt låsespaken i parkeringsposisjon. 

 

Den hydraulisk avlastingen av slåttebjelken, TurboLift, er standard på Slicer FQ. Den trinnløse justeringen kan gjøres helt uten verktøy. Man kan hele tiden ha det rette trykket avhengig av forholdene. 

Slåttebjelkens vinkel følger automatisk bakkens helling. Hvis slåttebjelken går ned i en dump vinkler den seg fremover med opp til 6°.

Beveger maskinen seg i motbakke vil den automatisk vinkle seg opptil 15° bakover. Det gir alltid samme stubbhøyde og kniver som går i bakken kan nesten unngås.

 

Det slepte opphenget som ved hjelp av slepestag, styrestag og hydrauliske sylindre, gir en bevegelse i både lengderetning og på tvers. 3D kimnematikken gir en perfekt slått selv i ulent terreng

Med den hydrauliske sideforskyvningen kan slåttebjelken flyttes opp til 40 cm (20cm til høyre og venstre). Det gir en god overlapp mellom front- og bakmaskinen, i svinger så vel som i sidehelling.

Bevegelsesfrihet har priortet her - med en +/- 13° pendlings vinkel og en 650 mm vertikalt bevegelses område, er Slicer FQ frontslåmaskin et virkelig bevegelsetalent.

 

Takler enhver utfordring

Frontmonterte Fendt Slicer FZ styrer slåttebjelken med en sleperamme. Det smarte opphenget viser sin styrke best der terrenget er vanskeligst. For å øke effektiviteten under innhøstingen og øke hastigheten på prosessen med stengelbehandler med å tørke gresset, kan Slicer FZ slåmaskiner utstyres med tinder eller valser.

 

Optimal tilpasning

3D-opphenget sørger for at disse maskinene følger underlaget meget nøyaktig. Det har en pendling på 20°. Maskinen følger underlaget tett, men skånsomt, selv om man kjører fort. Knivbjelken er opphengt i den overliggende rammen i hver ende. Det bidrar til maksimal stabilitet og optimal fleksibilitet, uansett terrengets beskaffenhet.

  Arbeidsbredde Antall kniver
Slicer 310 FZ 3,00 m 6
Slicer 310 FZKC 3,00 m 6
Slicer 310 FZRC 3,00 m 6

Perfekt høyde

Stubbhøyden justeres raskt og enkelt med et brukervennlig ratt. Det gjør maskinen fleksibel og brukervennlig under skiftende forhold. 480 mm total vandring gir god bakkeklaring så man ikke ødelegger rankene på vendeteigen når man f. eks. kjører med WPS.

På en linje

Fendt Slicer FZ frontmontert slåmaskin sammen med bakmontert Fendt Slicer blir et virkelig effektivt arbeidslag. Slåmaskinen kan flyttes sideveis, 10 cm eller 20 cm, for å tilpasse overlappingen når man kjører kombinerte løsninger. Slik blir kombinasjonen tilpasningsdyktig og effektiv i bratt terreng og når du svinger, og ikke noe fôr går til spille. Løfteprosessen på vendeteiger kan kontrolleres automatisk i kombinasjon med en Slicer ISOBUS bakmontert slåmaskin.

 

Fendt Slicer FZ skiveslåmaskiner med sleperamme stryker varsomt over grasstorva.

Fordelen med høy bakkeklaring er at maskinen ikke ødelegger strengene når man krysser dem på vendeteigene.

 

Et effektivt oppheng

Bruk ikke mer tid enn nødvendig: Det er lett å koble en frontmontert FP Fendt Slicer til traktorer med trepunkthydraulikk foran som har vektoverføring. Det pendlende opphenget har en diagonal pendling på +/-6,5°. Det bidrar effektivt til maskinens evne til å følge underlaget. I transportstilling vil den pendlende trepunkthydraulikken foran plassere maskinen automatisk i sentrum. Det øker kjøresikkerhet og komfort, og beskytter maskinen når man kjører langs dårlige veier og skogsveier. Hydraulisk folding av verneduk kan leveres som tilleggsutstyr. Det bidrar til raskere omstilling fra transport til arbeidsstilling og omvendt.

Arbeidsbredde Antall kniver
Slicer 260 FP 2,50 m 4
Slicer 260 FPS 2,50 m 4
Slicer 310 FPS 3,00 m 6
Slicer 3060 FP 3,00 m 6
Slicer 3060 FPSL 3,00 m 6
Slicer 3060 FPKC 3,00 m 6
Slicer 3060 FPRC 3,00 m 6

Klart mer effektivt

Rask tilkobling, høy fart under arbeid, meget gode slåtteegenskaper og lavt drivstofforbruk. Dette er typiske egenskaper for Fendt Slicer frontmonterte slåmaskiner. Maskinene har også en oppbevaringsboks for reservekniver og et spesialverktøy for knivbytte. Alt dette bidrar til at Fendt Slicer FP er uslåelig også når det kommer til brukervennlighet.

Slepe i stedet for å skyve

Det pendlende oppheng som slåttebjelken er festet til er nært til traktoren og er utformet slik at maskinen slepes i stedet for å skyves. Fjærene sørger for lavt marktrykk. Det lave marktrykket gir merkbart mindre drivstofforbruk og gjør maskinen meget skånsom mot underlaget. Kombinert med den avlastende løfteinnretningen foran på traktorene Fendt Vario forbedres kvaliteten på arbeidet enda mer, ettersom slåttebjelken alltid brukes med jevnt kontakttrykk, uavhengig av underlaget.