Til toppen

Fendt Slicer bakmontert​​​​​

 

Når man må øke kapasiteten.

Fendt Slicer TLX kjennetegnes av stor kapasitet, meget god slått og brukervennlighet. Dette skyldes ikke minst det spesielle senteropphenget. Slåttebjelken på Fendt Slicer TLX er opphengt i tyngdepunktet. Derfor følger den terrenget så nøyaktig og er skånsom mot underlaget. Med TurboLift-systemet får Slicer TLX "flytende" slåttebjelke.

 

  Arbeidsbredde Antall kniver
Slicer 3160 TLX 3,10 m 6
Slicer 3160 TLXKC 3,10 m 6
Slicer 3160 TLXRC 3,10 m 6
Slicer 3670 TLX 3,60 m 7
Slicer 3670 TLXKC 3,60 m 7
Slicer 3670 TLXRC 3,60 m 7

 

Fendt Slicer TLX, foldes sammen diagonalt og gjør traktor og slåmaskin til en enhet når den står i transportstilling. Avhengig av arbeidsbredden foldes maskinen sammen i en vinkel opp til 120°. Det betyr: Best mulig vektfordeling, kompakt transportstilling, lav transporthøyde og høy grad av komfort og sikkerhet langs veien. Alternativt kan Slicer TLX låses og parkeres i denne kompakte diagonale stillingen.

Høydeindikatoren på Fendt Slicer TLX brukes for å stille inn høyden på trekkstengene. Det gjøres komfortabelt, direkte fra førersetet. På vendeteigen løftes og senkes maskinen ved hjelp av en enkeltvirkende sylinder. Den store pendlingen fra +28° til -18° sørger for meget jevn og nøyaktig slått selv om terrenget er bratt eller ujevnt.

Vernedukene kan foldes ut helt uten bruk av verktøy, slik at de er enkle å vedlikeholde og holde rene.

Høyden på trekkstangen kan stilles inn raskt og enkelt med den mekaniske høydeindikatoren som er lett å lese av.

Perfekt kraftfordeling

Den enkle, rettlinjede og nesten vedlikeholdsfrie kraftoverføringen fører kraften rett til slåttebjelken, der den behøves. Også på modeller med stengelbehandling er kraftoverføringen direkte. SafetySwing kollisjonsbeskyttelse ivaretar sikkerheten dersom man kolliderer med fast hinder. Da svinges maskinen opp og bakover og går deretter automatisk tilbake på plass. Slicer TLX har en rekke brukervennlige detaljer som f. eks. verktøyskrin, den omkringliggende plastbeskyttelsen og frontbeskyttelsen som kan åpnes uten verktøy. Hydraulisk transportlås eller hydraulisk folding av sidevern kan leveres som tilleggsutstyr.

 

 

Gli gjennom gresset og lag fôr med topp kvalitet.

 

Patenterte styringssystem

Den patenterte føringen på Fendt Slicer TL slåmaskiner sikrer optimal stabilitet og føring av slåttebjelken både i lengderetningen og diagonalt. Det får maskinen til å følge bakken meget nøyaktig og likevel er den skånsom mot underlaget. Maskinen har en pendling på 13° både opp og ned. Føringen avlaster løftebommen og slåmaskinens dreiepunkt så det ikke oppstår noe moment i senteropphenget. Det bidrar dermed også til maskinens lange levetid.

Direkte kraftoverføring

Giret i en Fendt Slicer TL er dimensjonert for traktorer med mange hestekrefter. Akslingen med frihjul og overbelastningsvern beskytter effektiv mot skader. Fendt Slicer har også en kollisjonsbeskyttelse som lar den svinge opp til 22° bakover. Utløserkraften kan justeres. Ved å aktivere EHS ventilen og rygge forsiktig, går maskinen tilbake i arbeidsstilling.

Perfekt plassert også i transportstillingt

Under transport svinger Fendt Slicer mer enn 90° bakover. Det hele styres fra førersetet. Kompensasjonssylinderen og TurboLift-systemet fungerer som motvekt og stabiliserer maskinen så man kjører rolig og sikkert langs veien.

Gjennomtenkt vedlikeholdskonsept

Man oppdager snart at Fendt Slicer TL er uslåelig også når det gjelder brukervennlig vedlikehold. Vernedukene foran kan åpnes helt, så det blir enkelt å komme til. Beskyttelsen bak kan også åpnes på modeller uten stengelbehandler. Renhold og knivbytte er raskt og enkelt på disse maskinene. Reservekniver ligger klare i det romslige verktøyskrinet.

 

Arbeidsbredde Antall kniver
Slicer 3060 TL 3,00 m 6
Slicer 3060 TLKC 3,00 m 6
Slicer 3060 TLRC 3,00 m 6
Slicer 3570 TL 3,50 m 7
Slicer 3570 TLKC 3,50 m 7
Slicer 4080 TL 4,00 m 8
Slicer 4590 TL 4,50 m 9

Slå hele skiftet fra kanten og innover.

Et behagelig arbeidsmiljø

Fendt Slicer bakmonterte slåmaskiner med sideoppheng og kompakt vinkelgir leveres i ulike versjoner. Vi tilbyr både modeller der knivskivene er plassert langs midten og modeller der skivene er plassert i par. Modeller der knivskivene er plassert i par er som standard montert med et hurtigkobling knivsystem og DriveGuard knivskivebeskyttelse.

Uten kompromiss

Fendt Slicer med sideoppheng er perfekt for middels store bruk. Dette er meget anvendelige maskiner som også kan slå dikekanter og skråninger. De justerbare trekkstangboltene er lett å flytte så maskinen kan tilpasses og brukes i hele arbeidsbredden på en rekke ulike traktorer.

Kilereimsoverføringen kan kjøres med både 540 og 1000 o/min. Den er elastisk og strammes automatisk.

Grøftekanter og skråninger kan slås i en vinkel på opp til 30°.

Fjærene sørger for lavt marktrykk og beskytter underlaget.

Meget godt beskyttet

En fjærbelastet kollisjonsbeskyttelse hindrer skader på maskinen. Den gjennomgående rammen bidrar til en stiv og stabil konstruksjon. Kilereimsoverføringen er effektiv og beskytter mot overbelastning. Utløserkraften er lett å justere ved hjelp av fjærspennet. Maskinene er skånsomme mot underlaget og høster rent fôr med høy kvalitet.

Komfort er alltid standard på en Fendt

Den komplette verneduken kan foldes opp på begge sider så det er lett å komme til slåttebjelken. Noen modeller leveres også med stengelbehandler med tinder eller valser. Fendt Slicer bakmonterte slåmaskiner har en verktøykasse som er lett tilgjengelig for hurtig tilgang på åkeren.

 

Arbeidsbredde Antall kniver
Slicer 270 2,55 m 5
Slicer 270 P 2,55 m 5
Slicer 320 3,00 m 6
Slicer 320 P 3,00 m 6
Slicer 350 3,50 m 7
Slicer 350 P 3,50 m 7