Til toppen

Fendt Grasutstyr – Ta vare på fôret ditt

Fendt har en rekke grasredskap til sine traktorer, og blant de finner man lessevogner og rundballepresser av høyeste kvalitet. Fendt setter sin kunnskap og lidenskap inn i sin høsteteknologi. Resultatet er velprøvde og effektive maskiner. Få deg en ny favoritt i dag, enten du skulle trenge en Tigo lessevogn eller en helt enestående rundballepresser. 

Fendt har noe for alle behov. Rundballepresser med fastkammer, rundballepresse med variabelt kammer og store effektive lessevogner. Skulle du være usikker, eller har ubesvarte spørsmål om Fendts grasutstyr er det bare å lese videre, eller kontakte ditt lokale Eiksenter. 
 

Fendt Tigo – den ultimate lessevognen. 

Å høste gras kan gjøres på mange forskjellige måter. Lessevogner er kanskje noe av den mest driftssikre måten å gjøre det på. Fendts lessevogner effektiviserer slåtta, og arbeider med høy lastekapasitet. Fendts lessevogner sørger for at jobben er gjort på optimal tid, og med minimalt av vedlikehold. Den kjente kombinasjonen av kvalitet og komfort gjør Fendt til det naturlige valget når man skal vurdere å enten gå over til eller kjøpe nye lessevogn.  

Fendts Tigo får du i ulike varianter typer. Fendt Tigo PR/XR, Fendt Tigo MR/MS og Fendt Tigo S/ST.

Fendt Tigo S/ST

Fendt Tigo S/ST er lette lessevogner med svingarm teknologi. De kan utstyres for skånsom samling av høy og/eller de kan utstyres med opp til 33 kniver for silokjøring.

ST kan utstyres på samme nivå som S, men er bygd med bred og lav aksling noe som gjør den ekstra stødig i bratta.

Fendt Tigo MR/MS

Fendt Tigo MR/MS er lessevognene for deg som trenger en kompakt og solid lessevogn som jobber effektivt og leverer førsteklasses resultater. MR og MS vognene til Fendt er fleksible og kompakte lessevogner som sørger for en effektiv og kvalitetsikker drift. Alt finjustert til ditt bruk. Disse lessevognene kommer i tre modellvariasjoner med Tigo MS, Tigo MR og TIGO MR Profi. 

Tigo MS er helt enestående til bruk for de hverdagslige arbeidsoppgavene. Lessevognen arbeider spesielt godt med høy, da den har en veldig jevntgående svingarm. Tigo MS skinner ekstra pga. den kamstyrte lasteenhetens ekstreme nøyaktighet, og er den eneste i sin klasse som drives direkte via et robust girdrev og ikke en kjede. Vognen går veldig rolig under kjøring og fôret forurenses ikke av kjedesmøring. 

Tigo MR er den minste vogna til Fendt med stjerenrotor. Dette er vogner som fokuserer på kvalitet gjennom effektiv kutting og mating helt uten forurensing fra kjedeolje. Rotordiameren er på hele 80 cm, det samme som på de større vognene, Rotorløsningen som sitter i TIGO MR sparer deg for både tid og penger med sin kombinasjon av effektivitet og kapasitet. Samtidig er dette en løsning hvor pickup og rotor sitter nærme og samarbeider for god avlingsflyt og høy presisjon. 

Tigo MR Profi er lik MR-modellene, men kommer med den variable framveggen som standard og får dermed også ISOBUS som standard. Med den variable framveggen får du vekta der den trengs, når lasset nærmer seg fult.

Fendt Tigo PR/XR

Fendt Tigo PR/XR er lessevognene for deg som trenger høyt lessevolum, stor kapasitet og uslåelig Fendt-komfort og kvalitet. Tigo XR har høyest kapasitet med breiere rotor og pickup enn lillebror PR. XR kommer i tillegg med noe mer utstyr som standard. Dette er løsninger som hydropneumatisk avfjæret understell og trekkdrag og 2-trinns bunnkjedemotor. Dette kan fås som tillegg på de fleste PR-modellene også.

Modellene har mellom 31 og 54 kubikkmeter lastevolum,. Selv med det store lastevolumet er vognene relativt korte grunnet den flyttbare framveggen. Framveggen har VarioFill og er svingbar i hele 80 grader. Vognen er alltid klar til bruk, både som lessevogn og transportvogn, uten nødvendige endringer. Føreren har mulighet til å betjene den ISOBUS-styrte vognen med kjørespak, Varioterminal og lessevognterminal samtidig hvis hun ønsker det.
 

Det er ikke bare lessevognene til Fendt som fortjener litt ekstra fokus. Fendts rundballpresser er av samme kvalitet og har en enestående effektivitet. For Fendt er det resultatet som står i fokus når det kommer til rundballer, og med ideelt pressetrykk og perfekt komprimering får man mer materiale per rundball, og du bruker mindre tid ute på jordet. Spar tid med perfekte pressede rundballer. 

Fendt lager rundballepresser med både fastkammer og variabelt kammer i deres Rotana-serie. Rundballen ender opp perfekt uansett modell, men mulighetene er likevel mange ut ifra dine behov. Det fine med Fendts presser er at du kan forvente det perfekte resultatet, samtidig som det finnes en modell som passer din bruk. Teknologi og kvalitet står i høysete, og du trenger bare å finne den perfekte modellen. Både fastkammer og variabelt kammer kommer som combi-modeller. Så her står du fritt til å velge alt fra singel presse, til presse og pakkerkombinasjoner.

Der hvor combi-varianter blir for stort, har Fendt også egne rundballepakkere som kan kombineres med en singel presse.

Fendt Rollector kommer i to varianter på 130 og 160 cm i maksimal diameter.

Slåmaskiner

Fendt Slicer slept slåmaskin

Robust og lett manøvrerbar slept slåmaskin. En maskin som kombinerer bevegelighet og komfort, på selv vanskelig terreng med lang driftstid og lite slitasje.

Fendt Slicer bakmontert slåmaskin

Bakmonterte slåmaskiner fra Fendt for bonden som trenger økt kapasitet og stabilitet! Med bred arbeidsbredde og kvalitet av høyeste rang får du redskap fra øverste hylle når du velger Fendt.

Fendt Slicer frontmontert slåmaskin

Perfekt resultat selv ved vanskelig og kupert terreng! Moderne teknologi, komfort og teknologi i skjønn forening.

Fendt Slicer kombislåmaskin

Fendt slicer er kjent for sine mange egenskaper. Finn din fantastiske allroundkombo her.

River

Fendt Twister Sprederive

Når slåmaskinen er parkert og foret skal samles er Fendts Twister Sprede-/venderive det perfekte mellomleddet. Sørg for at fôret forblir rent og tørker rask med redskap fra Fendt.

Fendt Former Samlerive

Samleriver fra Fendt med varierende arbeidsbredder. Disse rivene sikrer kvalitetsfôrsiden de bare tar med seg rent fôr!

Har du spørsmål om Fendts grasutstyr, eller lurer på hvordan du går frem for å finne den perfekte modellen for deg, er alle våre Eiksenter klare for å hjelpe deg. Ditt lokale Eiksenter finner du her.