Til toppen

Fendt 900 Vario (my2020)


Stor all-round traktor fra Fendt! Lett å tilpasse til din drift og full av smarte, teknologiske løsninger. Det sikre alternative for deg som trenger litt ekstra trekkraft.

Det sies at konkurranseinstinkt er sunt for å drive utviklingen lenger og strekke grensene for hvordan man skal være best. De med størst konkurranseinstinkt ønsker å være best i alle disipliner, men for å nå dette målet kreves det erfaring, målsetninger og utvikling. Det er ingen tvil om at Fendt viser stort konkurranseinstinkt med 900 Vario Gen 6 – Traktoren som er best i alt.

Fendt 900 Vario er en stor traktor som passer til alle hverdagslige utfordringer og som imponerer med sin høye effektivitet, grensesprengende grep, allsidighet, trygghet, Fendts unike kjørekomfort og fremtidsrettede, smarte løsninger. 

Hvorfor 900 Vario?

Fendt har lagt mye tid å gi deg løsninger og detaljer som gir deg et fortrinn i en hektisk hverdag. 

Motoren har 9 liters volum og en effekt fra 296 – 415 hestekrefter, med Common rail-system med innsprøytningstrykk på opptil 2500 bar. Den høye kompresjonen i motoren sørger for en mer effektiv drivstofforbrenning. Motoren er svært stillegående og 1000 driftstimers serviceintervall før motoroljeskift. 

Alle traktorkomponentene er tilpasset riktige hastigheter gjennom Fendt iD lavturtallskonsept. Du kan altså oppnå høyest mulig dreiemoment ved lave omdreininger, samtidig som at traktoren har utvidet levetid og lavt drivstofforbruk. 

Traktoren har VarioDrive drivlinje, som gjennom nevnte Fendt iD har optimal avstemning av motor og transmisjon. Den sørger også for at det ikke er nødvendig med manuell betjening av firehjulstrekk, og den har egen drift av for- og bakaksel. Drivlinjen sørger for at du alltid har minst mulig svingradius med «pull-in turn». Transmisjonsolje trenger du bare skifte hver 2000. driftstime, og da er det ikke behov for spesialoljer. 

Forakselen har nivåregulert enkelthjulsfjæring som gir en økning på opptil 6% trekkraft. Den har automatisk fjæringslås fra 20 km/t og tar opptil 8,5 tonn foraksellast ved 60 km/t. Den sørger for at du slipper «krafthopp» for å opprettholde et optimalt grep og har vedlikeholdsfrie lagre og ledd.

Traktoren kan også utstyres med reverserbar kjølevifte slik at du kan rengjøre radiatorgrillen ved å reversere luftstrømmen. Den gir maksimal drivstoffeffektivitet med kjølekapasitet tilpasset behovene til hver del. Viften er lett å bruke med Varitronic og har muligheten til å intervallstyres og tidsinnstilles med Varioterminalen. 

Full trinnløs kraft

900 Vario sin kraftige 9-liters motor med 296 – 425 hk krever mye grepet til jorden for at du skal ha både full trekkraft og maksimal beskyttelse av jorden. Behovene kan være mange for deg som trenger en så kraftig traktor så her har Fendt laget mange gode løsninger for at du skal få utnyttet 900 Vario til det fulleste. F.eks. kan du velge mellom aksel med og uten flens. Akselen uten flens kan sporviddene justeres. Trekkraften kan også økes med større dekk, og her har Fendt spesialutviklet 750/70 R44-dekket til denne traktormodellen. Dette dekket kan skilte med en utrolig diameter på 2,20 meter.

Med den integrert dekktrykksreguleringen Fendt VarioGrip kan du gjennom Varioterminalen, enkelt justere dekktrykket, mens Fendt Grip Assistant bistår deg med spesifikk ballast sånn at dekktrykket blir optimalt og du kan opprettholde en perfekt arbeidshastighet. Fendt Grip Assistant kan også beregne best mulig ballast avhengig av redskap. Velg mellom fire ulike ballastvekter (870 – 2500 kg) og fire hjulvekter (300 – 1250 kg) på hver side.

Allrounderen som er tilpasset din drift

Fendt 900 Vario kan brukes til alt mulig. Det er et fett om den skal jobbe i skogen, på vei eller på åkeren, det som er viktig å tenke på er hvor kostnadseffektiv traktoren din er når den brukes til alle mulige oppgaver. Traktoren skal passe perfekt til dine arbeidsoppgaver, så derfor kan du tilpasse den etter behovene du har. 

Traktoren har et fleksibelt, modulbasert hydraulikksystem som åpner opp for mange muligheter for tilleggsutstyr. Traktoren har tilkoblinger for opptil hele åtte ventiler (to foran, seks bak). Koblingene er enkle å betjene. Man kan velge mellom ulike hydraulikkpumper med oljemengde på 165 l/min eller 220 l/min. I tillegg kan man utstyre traktoren med to hydraulikkpumper som til sammen gir 430 l/min som dekker behovet til komplekse redskaper med store krav til hydraulikk. 

Dette åpner for mange tilpasningsmuligheter både foran og bak. I tillegg til komfortballast-pickup er det tilgang på to versjoner av trepunktshydraulikken foran, mens du har valgfri trepunktshydraulikk bak sånn at du kan konfigurere traktoren til å bare utføre trekkoppgaver. Det er helt opp til deg hva du trenger av tilkoblinger og funksjoner.  

Fendt 900 Vario har fullt utstyrt bakside med trepunktshydraulikk bak, kraftuttak, hydrauliske stabilisatorstag, redskapskobling, trekkdrag, ISOBUS, Power Beyond med mer. 

Høy sikkerhet og smarte løsninger

Fendt 900 Vario setter både din og traktorens sikkerhet i høysete. Traktoren kommer med unikt låsesystem til både førerhus, panser, tenning og tank. Den har panserkamera og det finnes utallige tilleggsutstyr som sørger for at du er sikret mot tyveri av traktoren. 

Også du er i trygge hender i denne traktoren. Den har nemlig Fendt Stability Control (FSC), som reduserer krengningen automatisk i hastigheter over 20 km/t. Håndbremsen styrer parkeringsbremsen når du forlater førerhuset eller slår av motoren, og løsner på samme måte håndbremsen når du starter den opp igjen mens den automatiske låsingen av tilhengeraksler med passiv styring minsker faren for at tilhengeren gynger med ulåste aksler i høy hastighet.

Fendt er for mange assosiert med komfort, og det er selvfølgelig en selvfølge for denne store traktoren også. Life Cab førerhuset er romslig, med pneumatisk 3-punktsoppheng, luftkondisjonert sete, mange oppbevaringsrom og 4.1-lydanlegg av høy kvalitet slik at du kan ha god kvalitet på både musikk og telefonsamtaler. Førerhuset har også innbygget handsfree og utmerket radiomottak, full bluetooth og dab+. Alle audioløsninger du forventer i 2020. 
Fendt satser hardt på teknologi og mulighetene er mange for din fremtidige 900 Vario. 
Med Fendt Connect får du full oversikt både på PC og smartenhet over flåten din. Du får kartvisning av maskinposisjon og rute, info om drivstofforbruket, maskinens hastighet og driftstid, kapasitet, feilmeldinger og kommende service intervaller.

Fendt VarioGuide er Fendts sporfølgingssystem og hjelper deg med å jobbe enda mer effektivt og enkelt. 

Fendt 900 Vario vil alltid være oppdatert med nyeste programvareoppdatering, og kan oppdateres ved vanlig service.

Dette er altså den store Fendt traktoren du kan bruke til alt, og som kan tilpasses etter ditt behov. Alt med den høyeste komfort og enkle, men teknologisk smarte løsninger. Viktigst av alt er det en traktor som sørger for kvalitet og effektivitet i arbeidet ditt.

Kontakt gjerne ditt lokale Eiksenter om du ønsker å vite mer om Fendt 900 Vario Gen 6
 

Motor man 6 syl, 9,0 liter
Maks effekt 296 - 425 hk
Transmisjon trinnløs vario transmisjon, 60 km/t
Maks dreiemoment 1550 - 1970 Nm

Fendt 300 Vario Gen4

Som alle maskiner og redskap fra Fendt er dette et førsteklasses kvalitetsprodukt. 300 Vario er en allsidig traktor og passer til de aller fleste typer gårder.

Fendt 700 Gen6

Kraftig traktor som passer til alle tenkelige arbeidsoppgaver. Fendt-kvalitet møter presisjon og kraft i denne 6.generasjonen traktor!

Fendt 900 Vario MT

Ny beltetraktorserie med økt komfort. Belteunderstellet er nyutviklet for å øke komfort og trekkevne. Velkjent Fendtbetjening er nå introdusert også i beltetraktorsegmentet.