Til toppen

FC/GMD 1020-serien


Kuhn leverer frontmonterte slåmaskiner både med og uten stengelbehandler med arbeidsbredde på 3,0 eller 3,5 meter.

GMD/FC 1020-serien fra Kuhn er en effektiv slåmaskinserie med lang levetid som tar vare på næringsinnholdet i fôret. Serien har to modeller med arbeidsbredde på 3,10 og 3,50 meter. 

Slåttebjelken er slitesterk, driftssikker og sørger for at maskinen er stabil og følger underlaget nøyaktig for å sikre jevn stubbeøyde. Den vedlikeholdsfrie Optidisc knivbjelken sørger for rent snitt. Skivene har ulik avstand og formen på skivene gjør at avlingen kastes bakover og graset kuttes bare én gang. Fast-fit-systemet gir hurtigskift av kniver. 

Maskinens funksjonelle og kompakte ramme med haifinnedesign gir god oversikt og integrasjon til det fjærende opphenget som sørger for at den følger underlaget optimalt. 

Samtlige modeller i serien har et lift-control-system som gjør maskinen lettere og beskytter den mot eventuelle hindringer. Det sentrerte pendelopphenget gir en jevn vektfordeling på hele arbeidsbredden selv på ujevnt underlag, og hindrer at forurensing blir dratt inn i fôret. Det lette marktrykket medfører mindre slitasje og redusert drivstofforbruk. Pendelopphenget pendler opp til 30 grader og har en vertikal vandring på 70 centimeter. 

Stengelbehandleren på FC-modellene sørger for at det beskyttende vokslaget på plantene skrapes av og dermed fordamper væsken lettere ut av plantene og fôret tørker mye raskere. Du kan velge mellom stengelbehandlere med stålfingre eller valser.