Til toppen

FC 1060-serien


Kuhn slepeslåmaskiner kjennetegnes av sin robuste konstruksjon. Med brede hjul og sin evne til å takle store avlingsmengder er dette slåmaskiner som er svært godt egnet til norske forhold.

FC 1060-serien fra Kuhn er en slepemontert skiveslåmaskin. Den har lav vekt, er enkel å manøvrere og egner seg særlig til slått i bratt terreng. Arbeidsbredden er fra 3,10 til 3,50  meter. FC slepemonterte slåmaskiner har modeller med senter- eller sidemontert drag.

Maskinen er lett å manøvrere rundt hindringer og Gyrodyne-festet gjør at du kan kjøre rundt hjørner uten å stoppe. 

Slåttebjelken er slitesterk, driftssikker og sørger for at maskinen er stabil og følger underlaget nøyaktig for å sikre jevn stubbehøyde. Stubbhøyden kan reguleres fra 30 til 80 mm. Formen på skivene gjør at avlingen kastes bakover og graset kuttes bare én gang.

Opphenget justeres enkelt med en sentral sveiv. Fjærene som regulerer maskinens flyteevne er plassert midt på slåttebjelken og får maskinen til å hvile på underlaget med et jevnt marktrykk.  

Stengelbehandleren sørger for at det beskyttende vokslaget på plantene skrapes av og dermed fordamper væsken lettere ut av plantene og fôret tørker mye raskere. Du kan velge mellom stengelbehandlere med fingre eller valser. Intensiteten på stengelbehandlingen kan justeres.

Alle modeller har hurtigskift av kniver (Fast-Fit). 

 

Modeller med rankebelte

Slåmaskinene i FC 1060-serien med sentermontert drag kan leveres med rankebelte. Dette gjør at det blant annet er enkelt å tilpasse rankebredden til pick-up bredden på pressa som skal samle opp rankene. Rankebeltet styres fra førerplassen og du kan velge mellom å kjøre ranken ut til høyre eller venstre. Beltet kan i tillegg løftes opp slik at slåmaskinen kan kjøres med bredspredning eller vanlig ranke rett bak.