Til toppen

FB serien


Rundballepresser med uslåelig kapasitet og pålitelighet.

Fastkammerpresse FB fra Kuhn er en effektiv rundballepresse som gir deg godt formede og faste baller med en størrelse på 125 centimeter. Pressen er lettkjørt også i bratt terreng. 

Pickupen er 230 centimeter bred og pendler så den følger bakken nøyaktig. Pressen er egnet for alle avlinger og alle slags strenger. 

Pressen har fem tinderekker og raker rent og leverer avlingen jevnt, selv i høy hastighet. Du kan velge mellom faste og svingbare hjul. Den har patentert Integral Rotor Technology med doble tinder av Hardox som er svært slitesterke og knivbruen er senkbar via Drop-Floor. 

FB kommer enten med Optifeed- eller Opticut-rotor. Optifeed er for deg som ikke har behov for å kutte fôret, og den mater avlingen jevnt inn i presskammeret. Opticut er konstruert for større fôrmengder og nøyaktig kutting. Fôret føres raskt inn til de 14 knivene som har en kuttelengde på 70 mm. 

Ballekammeret har 18 valser med symmetriske profiler, som sammen med kraftige hydraulikksylindre og en hydraulisk lås på bakluken sørger for jevnt tette baller. Bakluka åpner og lukker i løpet av 4,5 sekunder. 

Girkassen er todelt og ballekammeret drives fra den ene siden, mens rotor og pickup drives fra den andre. Det er kontinuerlig kjedesmøring av alle kjeder. 

Nettmekanismen er plassert foran, som gir føreren full oversikt fra førerhuset. Nettet holdes jevnt stramt under hele bindeprosessen og under alle forhold.