Til toppen
En rimelig allroundtraktor

Sjur Aakra fra Etne i Hordaland ble overrasket over hvor lettkjørt og komfortabel MF 5711 Global Dyna-4 var. Foto: Øystein Birkenes.

En rimelig allroundtraktor

Sjur Aakra fra Etne i Hordaland trengte en ny allroundtraktor til gården sin. Etter å ha vurdert ulike alternativer bestemte han seg for en MF 5711 Global med Dyna-4-transmisjon. Det skulle vise seg å være et godt valg.

Tekst: Lars Ovlien | Foto: Øystein Birkenes

– Jeg må si MF 5711 Global Dyna-4 har vist seg som en rimelig allroundtraktor med gode kjøreegenskaper og hyttekomfort som matcher langt dyrere traktorer, forteller Sjur Aakra fra Etne.

Han driver smågrisproduksjon med full konsesjon og har cirka 4000 griser i året. I tillegg produserer han poteter og en del gras for salg. Traktoren blir også benyttet på gården til søsteren Kari , som har 100 vinterfôrede sauer og 800 slaktegris. Faren Einride hjelper til på begge gårdene. 

– Vi har et par større traktorer, men ønsket oss en enkel modell. Vi vurderte flere merker, inkludert noen brukte, men falt til slutt ned på MF 5711 Global Dyna-4 med mye utstyr. Det er jeg svært godt fornøyd med. I tillegg til gode egenskaper langs vei og god komfort er det overraskende stille i førerhytta, speilene er store, hydraulikkbetjeningen er enkel og det er god oversikt selv om det ikke er frisiktpanser.

Aakra og faren har vært kunder hos Eiksenteret Haugesund i en mannsalder, og har et stort utvalg redskap fra Grimme, He-Va og Rauch. Det siste han kjøpte var Global-traktoren og en ny Hardi Master Plus åkersprøyte. Det var gjennom Eiksenteret han først prøvde en MF 4709 Global.

– Kort fortalt likte jeg traktoren godt, men ikke den mekaniske transmisjonen. Jeg er vant til trinnløs transmisjon fra de større traktorene på gården, men da jeg fikk prøve MF 5711 Global Dyna-4 falt jeg for den. Vi har valgt å sette på 600/65-38-hjul med helsveiste felger bak og 480/65-28 foran. Det har nok bidratt til stabiliteten på vei. Jeg kjører lett to sekker gjødsel med Rauch-sprederen, eller potetkasser for den saks skyld, understreker han.

Dyna-4-transmisjonen har helt kløtsjfri betjening via venstre hånds Power Control-spak eller T-spaken på høyre hånds konsoll. Massey Fergusons MF 5700 Global-serie med Dyna-4 har blitt populære traktorer i Norge.

– Jeg har kjent Gunnar Birkeland hos Eiksenteret Haugesund siden jeg var guttunge, og han vet jeg er en kritisk kunde. Så han ble litt overrasket over hvor fornøyd jeg har vært med MF 5711 Global Dyna-4. Den er et godt alternativ til større, brukte traktorer, og Dyna-4-transmisjonen har den alt en enkel og solid allroundtraktor trenger, sier Aakra.

KONTAKT DITT EIKSENTER | BE OM TILBUD | BESTILL PRØVEKJØRING