Til toppen
Bednar Horisontal Rotorharv - perfekt for norske forhold

Rotorharva fra Bednar er som designet for norske forhold.

Bednar Horisontal Rotorharv - perfekt for norske forhold

Det finnes ingen jorder som gir så god mat som de norske, og kanskje ingen som er så krevende å drive. Ulike jordsmonn gjør at vi må kunne gjøre tilpasninger på utstyret fra jorde til jorde - og det er nettopp derfor rotorharva fra Bednar treffer så godt.

Tekst: Laaven | Foto: Laaven | Video: Laaven

Bednar Kator KN Horisontal Rotorharv, er en harv som passer perfekt på de jordene hvor du ønsker å bearbeide jorda litt mer enn hva en vanlig harv ville gjort. Foran på harva sitter en rekke med roterne tinder, som knuser klump og løsner opp jorda. 

-    Bednar Horisontal Rotorharv lager et utrolig godt såbed. De roterende tindene kan justeres mellom 0-20 centimeter ned i jorda, og vi kan dermed få akkurat det såbedet vi ønsker. Etterfulgt har vi valsen som pakker jorda, og sørger for det slette, gode underlaget, forteller Ole Jørgen Baarlid som er produktsjef hos Eikmaskin.

Allsidig, robust og pålitelig

Bednar Kator leveres i størrelser fra 3 meter opp til 8 meter, og de ulike modellene kan brukes på traktorer fra 90-500HK. 

-    Bednar Kator er en rotorharv man kan bruke på de fleste jorder. Innstillingene gir oss mulighet til å enkelt tilpasse den etter forholdene og traktoren, forteller Ole Jørgen. 

Dybden på harva reguleres enkelt med hull-bildet på siden av harva. Man kan også få hydraulisk regulering som ekstrautstyr, som enkelt lar oss justere hvor dypt vi ønsker harva skal arbeide. Også sloddeplanken justeres hurtig med de to sveivene på hver side av harva. Her sitter det også montert en skala som gjør at innstillingene blir eksakte. 

En annen egenskap som gjør harva pålitelig i bruk, er hvor enkelt det er å bytte tindene. Tindene er festet med et Quick Shift System. Man trenger kun løsne en låsesplint og dra ut bolten, så kan tindene enkelt skiftes.

-    Harvetindene på denne maskinen er lette å skifte ut med Quick Shift Systemet. I tillegg er de designet på en slik måte at steiner ikke skal kile seg fast mellom tindene, fortsetter Ole Jørgen.

Bednar Rotorharv er designet for å passe inn og kunne optimaliseres for det jordet du skal jobbe på. Byggekvaliteten er svært god - rett og slett bygd for å vare.

Perfekt til radkultur og fornying av eng

Bednar Rotorharv er svært allsidig harv, og etter prøvekjøring har Ole Jørgen og Erlend Lysaker som er selger på Eiksenteret Bjørkelangen gjort seg opp en mening om harva.

-    Nå har jeg prøvekjørt harva her hjemme, og må si jeg er veldig fornøyd. Man får et slett og fint såbedd, og man kan kjøre den direkte i pløyd jord. Resultatet er formidabelt, forteller Erlend mens vi står på jordet hjemme på gården hans i Setskog.

Men hvem passer harva for?

-    Denne er en harv som passer perfekt for de som skal så radkulturer eller skal fornye eng. Her får man en harv som jobber godt ned i jorda, og man får et løst og fint såbed som er enkelt å så, konstaterer Erlend.

Rotorharva kan også kombineres med en såmaskin når man skal fornye eng. Da får man en svært effektiv og god ekvipasje. 

-    En ekvipasje med Bednar Rotorharv og en såmaskin vil passe perfekt om man har fått isbrann i deler av åker og eng over vinteren, og ønsker å fornye deler av den, følger Ole Jørgen opp. 

Bednar Kator Rotorharv er et verktøy som kan komme alle bønder til gode, uavhengig av hva slags drift du har. Det brede bruksområdet og mulighetene for innstilling, gjør at du kan finne den modellen som passer perfekt til ditt bruk.

Spesifikasjoner Kator KN Q

Arbeidsbredde: 3-4 m stiv harv, 4-8 m foldbar harv
Arbeidsdybde: 0-20 cm
Effektkrav: 90-500 hk
Vekt: 1610-5670 kg
Robust girkasse
QuickShift System og steinbeskyttelse på tindene
Liten avstand mellom rotorene
Tre lager på hver rotor
Enkel justering av sloddeplanken.

Ønsker du mer informasjon? Ta kontakt med ditt nærmeste Eiksenter.