Fendt 1050 Norges første

  • Eiksenteret Kløfta_Fendt
  • 2016 Fendt 1050 norges første til Kløfta_L

Fendt 1050 Norges første

Tirsdag 13. desember kom den første Fendt 1050 Vario i landet til Eiksenteret Kløfta.

Det er nøyaktig på dagen ett år etter at BM Maskin AS på Årnes signerte kjøpskontrakten. Traktoren vil bli levert til kunden før jul.
– Vi kjører Fendt ganske enkelt fordi vi mener det er best. Det er en veldig driftssikker traktor av god kvalitet, sa Anders Myrvold i BM Maskin AS til Eikebladet da han signerte kjøpskontrakten på Norges råeste Fendt i fjor.

Den driftige karen driver kornproduksjon og entreprenørselskapet BM Maskin AS sammen med kona Sissel. De har innleid rundt 15 faste sjåfører, og omsetter for mellom 40 og 60 millioner kroner. I maskinparken har de en rekke Fendt-traktorer. Hovedårsaken til at Myrvold har investert i en Fendt 1050 Vario er satsingen på veistabilisering.

– Vi har de siste tre årene jobbet mer og mer med rehabilitering av grusveier og gamle asfaltveier for kommune og stat. Da går vi 50 cm ned i veibanen og tilfører dustex eller bitum, og det krever mye kraft på kraftuttaket. Så langt har de brukt en Fendt 936 Vario til dette arbeidet, men den har vært i grenseland. Med en ny fres trenger de mer effekt på tappen.

– Det er tyngden og hestekreftene som har gjort at vi har bestilt Fendt 1050 Vario. Også Vario-kassa, selvfølgelig. Den er veldig funksjonell til vårt bruk, uttalte Anders Myrvold den gang.