Aktuelt

Eikmaskin i traktor-toppen

Med fremgang for Massey Ferguson, Valtra og Fendt i 2016 troner Eikmaskin ensom på toppen blant traktorimportørene.

Vårdager på Eiksenteret

Våren er i anmarsj og mange aktiviteter skjer ute hos Eiksenterne.

Ny økonomitresker fra Sampo Rosenlew

SR 2045 baserer seg på teknologi fra de større Comia-treskerne fra Sampo Rosenlew.

Fendt 1050 Norges første

Tirsdag 13. desember kom den første Fendt 1050 Vario i landet til Eiksenteret Kløfta.

MF 1700 traktor for barske, norske forhold

Inge Lundervold fra Tysvær rett sør for Haugesund driver tradisjonell saueproduksjon i ulendt terreng.

Valtra forhandleroversikt

Her får du Valtra i Norge. Her er oversikten

Markedsvinner tresker

Eik-kjeden solgte flest treskere

Eiksenteret Trondheim og Surnadal fusjonerer

Eiksenteret Trondheim (Tunga Maskin AS) og Eiksenteret Surnadal (Husby & Moen Maskin AS) har inngått en avtale om fusjonering av selskapene.

Eiksenteret Sogndal i nye lokaler

Med 300 m2 utstillingshall, nytt verksted med traverskran og butikkvegg

MF 7700 serien

MF 7700-serien er utviklet for profesjonelle bønder, med fokus på kraft, komfort og effektivitet. John-Arve Remman fra Frosta og Petter Andreas Devik fra Otterøya i Nord-Trøndelag har valgt å investere i hver sin.

Fendt med lavest dieselforbruk

Ferske DLG PowerMix-testresultater viser at Fendt 720 Vario har det laveste spesifikke dieselforbruket av seks traktorer med trinnløs transmisjon, og totalt sett gjennomsnittlig bedre virkningsgrad over et bredt hastighetsområde.

Traktoren som endret landbruket

Den 6. juli 1946 rullet den første Ferguson TE20 - kjent som «Gråtass» - av samlebåndet på Banner Lane-fabrikken i Coventry, England. Det var ingeniør og oppfinner Harry Ferguson, som hadde ideen til den revolusjonerende traktoren.

MF kåret til årets franske fabrikk 2016

AGCOs Massey Ferguson traktorfabrikk i Beauvais Frankrike har blitt tildelt den prestisjetunge utmerkelsen årets fabrikk 2016 av det franske bransjemagasinet L'Usine Nouvelle.

Ta vare på treskeren din

Med uforutsigbart vær er det viktig at utstyret yter 100 prosent under skuronna.

Årets Eiksenter 2015

Eiksenteret Bjørkelangen kåret til årets senter

Massey Ferguson med hjemmesider på norsk

På masseyferguson.no finner du all informasjon om traktorer, teleskoplastere, treskere og teknologi fra Massey Ferguson.

Rauch AXIS.2 - den neste generasjonen

Under Agritechnica i november 2015, ble den neste generasjonen av AXIS gjødselspredere presentert. Modellene med betegnelsen 20.2, 30.2 og 50.2 har en rekke viktige nyheter.

Stilling ledig

Vil du være med i vårt team? Sjekk ut ledige stillinger!

Få fart på flisa

Med Junkkari HJ-170/250/261 flishugger

Fendt for den nye generasjonen

Ungdommen bidrar til at Fendt vokser i Norge. Vi har snakket med to som kjører Fendt 516 Vario. De mener det er en passe stor traktor med avanserte muligheter, lave driftskostnader og god komfort til lange arbeidsdager.

MF 4700 med førerhus

I 2016 begynner Massey Ferguson produksjonen av MF 4700-serien med førerhus. Ved fabrikken i Franske Beauvais vil 2500 traktorer rulle ut årlig.

Populær arbeidshest

Like aktuell for en entreprenør fra Hamarøy, en melkebonde på Vestlandet og en bærprodusent i Mjøstraktene; Fendt 500-serien har blitt et viktig verktøy for mange i Norge.

Lettvekter med høy nyttelast!

Nye 300 Vario S4 presenteres i to versjoner; Power og Profi. Traktoren har mange likheter med 500 Vario SCR, men i en mer kompakt utførelse. Den kommer med nytt førerhus som likner 500, men med ny sidekonsoll der alle betjeningene er plassert. Produksjonen av den nye serien begyn...

Norgestraktoren

Lars Lysevoll fra Vinjeøra og Magne Hjelmeland i Kvinnherad har én ting til felles; de har valgt MF 5613 som multiverktøy på hjemgården. Den er både perfekt til lette jobber og stor nok til større oppgaver.

Gråtassland i Kongeparken

Store og små Massey Ferguson-entusiaster kan bare begynne å glede seg til å besøke Kongeparken i Stavanger og Gråtassland. Her kan du oppleve show og Goggens traktorbane, du kan klatre i traktorer og besøke de spesielle dyrene på gården.

Tre gode naboer

Tre grønnsaksdyrkere på Frosta byttet i februar ut hver sin gamle traktor med en ny MF 6600 med Dyna VT-transmisjon. Alle ønsker å gjøre Trondheims grønnsakshage enda mer effektiv.

Traktorbrødre i Voss

Fendt 211 Vario bør med sin smidighet, lave vekt og unike Vario-transmisjon være perfekt for bratte Vestlandsgårder. Det er brødrene Gaute og Rune Øvstedal enige om. De er to av flere kunder som har handlet nettopp denne traktoren hos Eiksenteret Voss.

Unngå flatt batteri

Enkle forebyggende tiltak gjør at batteriet på traktoren, skurtreskeren og gårdsbilen fungerer optimalt og får forlenget levetid.

Gråtass til Kongeparken

Det er over 60 år siden Christian Eik begynte å importere Ferguson TE20 til Norge. Det var med på å legge grunnlaget for mekaniseringen av landbruket her til lands. Nå kommer Gråtassen hjem til Stavanger og Kongeparken. Velkommen til Gråtassland.

Fendt 210 F Vario

Brøyter fortau med supersmal Fendt 210 F. Tommy Karlsen fra Hemnes brøyter fortauer på Nordstrand. For å komme til har han investert i en Fendt 210 F. Med en bredde på 1,3 meter passer den perfekt. Teknologisk er den slett ingen miniputt.

Triangel for tyngre traktorer

Tradisjonsrike Lyng Triangel lanserer nå en traktordel for sin populære hurtigkobling tilpasset traktorer med motorer opp mot 300 hk.

Økt satsing på Hardi-kompetanse

Hardi samler sine spesialister på fabrikken i Taastrup, Danmark. Samtidig får Eiksenteret økt opplæring av både selgere og servicepersonell.

Effektiv Kuhn skiveslåmaskin

Kuhn FC 3160 TCD skiveslåmaskinen med 3,1 til 3,5 meter arbeidsbredde. Ny kuttebjelke og stengelbehandler har gitt lovende testresultater både på arbeidskvalitet og slitestyrke.

Eik service- og garantiavtale (ESG)

ESG-avtalen gjelder i fem år. Et flertall av Eiksenterets traktorkunder velger i dag den gunstige «Eik Service- og Garantiavtale».

Sikker tilkobling gir trygghet

Kulekoblinger, kraftoverføringsaksler eller HMV hurtigkoblinger: hos Eiksenteret får du solide tilkoblinger med lang levetid.

Junkkari J-10 dumper

Junkkari J-10 dumper er en allsidig dumper henger som passer for gårdsbruk og mindre entreprenører. Du kan også hekte på karmer og bruke den som kornhenger. Du får den på Eiksenteret!

Hitachi Power Tools

Den nye avtalen om salg av Hitachi Power Tools gjennom Eiksenteret inkluderer Hitachi elektroverktøy, hageredskap og vernebekledning, samt andre merkenavn som NikoPower Tools, MFT skrue- og festemateriell, Basso spikermaskiner, Bendof-maskiner, Olfa kniver samt verktøy fra Knipex, ...

MFs unike erfaring

Massey Fergusons erfaring med innhøsting strekker seg århundrer tilbake. Den har gitt verden mange nyheter, inkludert kombinert uttreskingsenhet (stripper/thresher), den selvgående skurtreskeren, PowerFlow skjærebord, interaktiv skjerm i førerhuset og GPS-overvåking av ytelsen, som...

Riktig bruk av motorsag

Det brøler i motorsaga når Dag Audun Eliassen fra Jonsered demonstrerer riktig bruk av motorsag for interesserte kursdeltakere. De lærer riktig bruk av redskap og verneutstyr, god teknikk og nødvendig vedlikehold.

Verdensrekord i lavt dieselforbruk

Fendt 828 Vario har mottatt en rekke utmerkelser siden den ble lansert i fjor. Nå har den uavhengige tyske landbruksorganisasjonen DLG testet dieselforbruket. Det ble verdensrekord med utrolige 245 g/kWt.

Toro Power Max - Best i test!

Anbefalt i magasinet "Best i test"!

Frontlaster i toppklasse

Frontlaster i toppklasse. Fendt CargoProfi er en avansert frontlaster for profesjonelle brukere av Fendt 300, 500- og Fendt 700-traktorer. Ved hjelp av unike funksjoner gjør den arbeidsdagen din mer effektiv.

Alle elsker Fendt 300

Kundene elsker Fendt 300

MF 5700 SL spesialkampanje

Benytt deg av vårt gode tilbud som gjelder for på MF 5700 SL som kun gjelder for juni måned. Kampanjerente 1,49%

Vindyrking i Norge med MF 3640

Vindyrking i Norge med MF 3640. Da Nina Viddal først tenkte tanken om å produsere vin på familiegården Haula på Sunnmøre lo hun av seg selv. Så begynte hun å lese seg opp, og i mai ble 550 drueplanter satt i jorda. Hun har investert i en MF 3640 S for å komme til mellom rankene.

Rekordmange velger store treskere

Så langt i år har Eiksenteret solgt tolv store italienskbygde treskere på det norske markedet.

Agromek 2016

Bli med til Herning! Tele-Tur arrangerer tur til Agromek 2016. Agromek er stedet, hvor du kan møte landbruksindustriens førende virksomheter, der alle står klare til å vise deg sine nyeste produkter og løsninger. Her møtes bransjen for vitendeling og utstillinger. Sett et kryss i k...

Eikmaskin søker nye medarbeidere

Eikmaskin AS driver import av landbruksmaskiner til Norge, og har hovedkontor på Kjeller. Eikmaskin AS er kjedegiver i en landsdekkende franchisekjede av 36 selvstendige selskaper under navnet Eiksenteret. Med 15 underavdelinger er Eiksenteret representert på 54 steder i Norge.

Fulline grasprodukter fra MF og Fendt

Nå får du Fendt og MF grasutstyr i velkjent tysk kvalitet. Den 9. juni lanseres et stort utvalg skiveslåmaskiner, venderiver og samleriver. Dette er robuste maskiner med et stort utvalg ekstrautstyr, slik at maskinene kan tilpasses varierende forhold og preferanser.